PSD s-a înscris pe traiectoria urmată de regimul Putin în Rusia și încearcă să decapiteze, una câte una, puținele mijloace mass-media pe care încă nu le controlează total. O serie de amendamente băgate de partidul lui Ciolacu într-un proiect de lege depus la Senat vizează forțarea companiei RCS/RDS să vândă televiziunea Digi 24, postul cu cel mai critic ton la adresa PSD, dezvăluie G4Media după ce a consultat documentele.

Amendamentele au fost introduse în proiectul de lege de senatorul Lucian Romașcanu, care e și ministru al Culturii și unul din ciracii lui Marcel Ciolacu. Modificările sunt „cu dedicație” pentru Zoltan Teszari, deținătorul RCS/RDS și al Digi 24.

Conform prevederilor strecurate de PSD în proiect, orice companie de cablu care deține peste 40% din piața de cablu și are în proprietate, de asemenea, posturi TV e silită să renunțe fie la televiziuni, fie la afacerea de cablu, scrie Cristian Pantazi, redactorul-șef al G4Media.

Senatul e Cameră decizională. Dacă amendamentele trec, legea merge la Iohannis, pentru promulgare

RCS/RDS avea, în 2021, o cotă de 74,4% din piața de cablu din România. În mod evident, nu se pune problema să vândă această afacere foarte bănoasă, așa că va fi nevoită să renunțe la televiziune, dacă legea trece de Parlament.

Proiectul de lege vizează modificarea și completarea Legii Audiovizualului nr. 504/2002. Dacă amendamentele trec de Senat, legea merge la promulgare la Klaus Iohannis.

Nu e prima oară când PSD atacă RCS/RDS, al cărui post de televiziune Digi 24 îi stă în coastă ca un ghimpe. În 2019, PSD-Dragnea a dat o ordonanță de urgență prin care operatorii telecom care au construit ilegal rețele de cablu urmau să fie amendați cu sume foarte mari. Darius Vîlcov acuzase direct RCS că și-a dezvoltat aproape jumătate din rețeaua de cablu fără avizul necesar. Pe de altă parte, instituții conduse de PSD-iști refuzau să elibereze respectivele avize!

De-a lungul timpului, Digi 24 a rămas refuzat să se predea PSD-ului. Au existat și compromisuri jenante, mai ales față de primărița Gabriela Firea (2016-2020), dar conduita generală a fost una de nesupunere față de particul care încerca să controleze tot. În timpul protestelor din 2017-2018 împotriva corupției și a regimului Dragnea, Digi 24 a fost, alături de Realitatea TV, postul prin intermediul căruia românii aflau ce se întâmplă în Piața Victoriei și în celelalte orașe din România, în timp ce Antena 3 și România TV difuzau non-stop minciunile propagandei PSD: Soros plătește manifestanții, multinaționalele își scot angajații cu forța în stradă, serviciile secrete române și străine stau în spatele protestelor, se pregătește o lovitură de stat etc.

Citește mai mult pe ziaristii.ro!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *