Controversatul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, depune eforturi disperate ca directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), George Sava, să rămână în funcție deși este cercetat de DNA pentru o șpagă de 350.000 de eurom, conform Puterea.ro.

Noua modă de la ADS: Mită dată cu împrumut

Directorul general al ADS, George Sava, a atribuit arendarea unui teren de 650 ha din localitatea Băneasa-Giurgiu unei firme fantomă din Popești Leordeni- Agrolead Solutions SRL, cu o redevență de 3.070 kg/ha și PUTEREA a dezvăluit aranjamentul acestuia. Numai că pe terenul respectiv dreptul de proprietate și folosință a sistemului de irigare/desecare aparține unei alte societăți- Romsem SRL București, care a avut în concesiune acest teren timp de 20 de ani. Dar cu toate acestea, directorul George Sava a atribuit concesionarea acestui teren firmei fantomă din Popești Leordeni. Ulterior, procurorii DNA l-au reținut pe directorul Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS, Marius Ionel Nuță, pentru trafic de influență, adică a cerut o mită de 350.000 de euro, dar care a fost eliberat recent printr-un acord de recunoaște a faptelor. Practic, Marius Ionel Nuță a solicitat o mită de 350.000 de euro pentru „a-l ajuta” pe omul de afaceri Marian Anton să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol din comuna Băneasa, județul Giurgiu. Ulterior, o parte din această mită luată de Marius Ionel Nuță a ajuns la directorul general al ADS, George Sava, sub formă de restituire a unui împrumut. Administratorul firmei Romsem SRL București, Valeria Oprea, l-a somat, printr-o adresă din data de 19 mai 2023, pe directorul general George Sava să respecte prevederile legale în vigoare, adică să țină cont de faptul că societatea bucureșteană este proprietarul sistemului de irigații. Totodată, administratorul Valeria Oprea a menționat în adresă și mecanismul prin care George Sava păgubește bugetul de stat prin reducerea redevențelor (În atenția DNA: Șmecheria prin care directorul George Sava reduce redevențele contractelor de arendă de la ADS). Surprinzător, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este la curent cu toate ingineriile lui George Sava, inclusiv cu faptul că este în vizorul DNA, dar nu se atinge de acesta.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *