În prima seară a festivalului “Buzăul lui Marghiloman”, ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, a fost prezent pe scenă pentru deschiderea specifică a festivalului.

Lucina Romașcanu a ținut să-l felicite pe edilului buzoian – Constantin Toma și să îndemne toate autoritățile locale “să investească cât se poate de mult în cultură”.

,,S-a dat startul evenimentului “Buzăul lui Marghiloman”, o săptămână de muzică, poezie, bucurie pentru tinerii buzoieni de orice vârstă. Felicitări primarului Constantin Toma, vice-primarului Oana Matache, echipelor lor pentru un eveniment reușit!

Primarul Constantin Toma, un excelent primar, a înțeles din prima zi că fără cultură și educație o comunitate nu poate fi ridicată. Din postura mea vremelnică de ministru al culturii îndemn pe toate autoritățile locale să investească pe cât se poate de mult în cultură, iar răsplata va fi pe măsură!”, a spus Lucian Romașcanu.


Buzăul lui Marghiloman este un festival dedicat cinstirii memoriei lui Alexandru Marghiloman, una dintre cei mai reprezentative personalități din istoria urbei buzoiene. Prin amploarea și diversitatea elementelor abordate festivalul încearcă să pună Buzăul pe harta culturală a României.

Toate acestea din interiorul fostului conac al lui Marghiloman, Vila Albatros, și ale celebrelor grădini care îl înconjoară. Loc plin de legende și de farmec cu iz burghez, ”un loc al protipendadei buzoiene și bucureștene” cum mărturisea Nicolae Peneș, domeniul era un spațiu vizitat frecvent de mari oameni de stat ai timpului, în care petrecerile de bun gust se îmbinau adesea cu întâlnirile de calitate.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 292503647_5558502587570117_2970607306597965189_n-1024x768.jpg
Foto: Carol Georegescu

Festivalul caută ca, într-un registru similar acelei perioade extraordinare din viața lui Marghiloman, să reproducă pe cât posibil, prin muzica bună, filmele de artă, teatrul de improvizație și numeroasele delicii culinare autohtone, dacă nu atmosfera, cel puțin spiritul acelor vremuri.

Astfel, festivalul își dorește să fie un arc peste timp și să ne strângă pe toți într-un loc păstrat de suflet, pentru suflete.

„Patru zile, paisprezece trupe! Între 14 și 17 iulie, în grădina Vilei Albatros, iar accesul este gratuit pentru toți iubitorii de rock alternativ, de muzică alternativă, pentru toți iubitorii de frumos, pentru toți iubitorii de artă! Ne bucurăm de patru zile de concerte și nu numai. O să avem o zonă de street food, care se poate asemăna cu orice zonă de street food de la festivalurile importante, fie că vorbim de Electric sau de Nostalgia. Începem pe 14, începem cu DL. Goe, continuăm cu Ana Coman și terminăm cu Vița de Vie. Toți artiștii care sunt la noi, vor fi ulterior și la Electric. Vineri continuăm cu The Kryptonite Sparks, Robin and The Backstabbers,Dora Gaitanovici,  sâmbătă ne bucurăm de Grimus, Toulouse Lautrec, iar duminică am încercat să luăm ceva din România reinterpretată, mai exact Bogdan Simion, pentru prima dată la Buzău, Paulina, pentru prima oară la Buzău, și proiectul Raluka &Balkanic pentru că este foarte rock”, a declarat Mircea Anghel, regizor și director artistic al festivalului, conform sansanews.ro.

În afara concertelor, zona de street food este foarte dezvoltată în acest an, pentru a fi cat mai asemănătoare cu cele de la marile festivaluri din țară.

„Anul acesta, pe lângă artiștii prezentați vom avea și o zonă de food, mai exact vom avea un food fest în aceeași locație. Anul acesta discutăm despre un alt nivel, avem agenți economici în zona alimentară, cu produse speciale. Avem un proces riguros de selecție al celor care vor veni la acest food fest pentru că ne-am dorit să aducem la Buzău ceea ce nu a mai fost, o zonă de food asemănătoare din orașele mari din România. Produse alese cu grijă, aspectul ales cu grijă, avem patru zile în care vă așteptăm cu mare drag în număr cât mai mare la Vila Albatros”, a declarat viceprimarul Oana Matache, conform sansanews.ro.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *