În data de 22 februarie 2021, militarii de la UM 01671 Buzău (Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”), au fost prezenți la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a face un gest nobil. Acești oameni minunați, care au jurat să își apere țara, au donat sânge pentru o fetiță grav bolnavă. Micuței i se va face un transplant la Institutul Clinic Fundeni și va avea nevoie în permanență de transfuzii de sânge, trombocite și plasmă.

„Bebelușa noastră a împlinit astăzi 11 luni. Având în vedere că ne întoarcem la spital pentru transplant și ea va avea nevoie în permanență de transfuzii de sânge, trombocite și plasmă la nevoie, vă rog dacă puteți să donați sânge pentru Cătălina menționând Institutul Clinic Fundeni, doctorița care va efectua transplantul, Cristina Jercan, și bineînțeles numele ei: Cătălina-Maria Sabău-Lăcătuș”, au transmis părinții copilei.

Campania de donare de sânge, desfășurată pe bază de voluntariat, a fost organizată de caporalul Chiricioiu Cosmin, asistent medical generalist.

Militarii buzoieni nu sunt la prima „ispravă” de acest gen. Aceștia organizează frecvent campanii de donare de sânge, iar ultima dată când s-au strâns să ajute comunitatea a fost în luna decembrie 2020.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *