Societatea comercială AQUA SYSTEM PLUS SRL a fost înființată în București în 2010, anul încă de glorie al lui Constantin Toma și Grup Romet SA. În același an, Constantin Toma se afla pe locul 170 în Top „Forbes 500 miliardari” cu o avere de 31 de milioane de euro, conform liberinbuzau.ro.

Nistor Bogdan a fost nu doar director executiv și/sau administrator în firmele falimentare ale primarului Constantin Toma. Nistor a fost și cel care a fost numit de Toma ca responsabil de proiecte în programele PHARE RO 9807.01 şi în totate celelalte programe de creditare a societăților din Grupul Romet.

„Sunt Constantin Toma. Am 25 de ani de experiență în crearea de locuri de muncă și atragerea de investiții din inițiativă privată. Am creat la Buzău o adevărată industrie atunci când industria românească era vândută la fier vechi. Am creat mii de locuri de muncă atunci când foarte mulți oameni plecau la muncă în străinătate. Cu toții ne dorim ca Buzăul să se dezvolte, să arate mai bine, vrem să trăim mai bine în orașul nostru. Eu trăiesc de-o viață la Buzău. Mi-am întemeiat aici o familie, am clădit o afacere, am muncit o viață întreagă și am ajuns în momentul când vreau să mă implic direct în schimbarea orașului”, Constantin Toma, 6 mai 2016.

Cu acest tip de discurs promițător, dar în același timp înșelător s-a prezentat candidatul Toma în fața buzoienilor în campania electorală din 2016. Toma nu a scos un cuvânt despre dezastrul economico-financiar pe care îl crease și de care încă încercă să scape.

Toma și Nistor la Chișinău

Constantin Toma. Industriaș. Agricultor. În prezent primarul municipiului Buzău. Fost senator PSD de Buzău.

O cât se poate de scurtă introducere în fenomenul Constantin Toma.

În 2010, cu șase ani înainte să fie ales primar al Buzăului,  Constantin Toma  se afla pe locul 170 în Top „Forbes 500 miliardari” cu o avere de 31de milioane de euro, potrivit forbes.ro.

”Aş fi putut să candidez din partea oricărui partid dacă aş fi vrut, dar am rămas fidel principiilor social-democrate. În urma negocierilor, am primit asigurări că voi avea tot sprijinul filialei PSD pentru a-mi pune în aplicare planurile de modernizare a oraşului Buzău. Nu am nevoie de salariul de primar, e doar o provocare personală de a moderniza acest oraş şi sunt încrezător că voi reuşi”, a declarat omul de afaceri Constantin Toma pentru adevarul.ro în 2016.

Tot atunci, Toma a mai precizat că, dacă va fi ales în funcţia de primar, va încerca să reindustrializeze municipiul Buzău, mizând în mod special pe capitalul autohton.

„A dat lovitura cu echipamentele pentru tratarea apei, devenind cel mai mare producător local şi un jucător de temut la nivel internaţional, Romet fiind curtată de companii de renume din afară. În cei 20 de ani de muncă, Toma a pus pe picioare un holding cu afaceri de aproximativ 200 milioane de euro, cu opt companii care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum echipamente pentru industria apei, industria energetică sau pentru irigaţii.”– 2010, forbes.ro despre Toma.

La nivelul anului 2010, firmele lui Toma din agricultură lucrau circa 8.000 de hectare de teren cultivat cu plante tehnice.

Dorința de a pune în practică ideile și proiectele lui Constantin Garoflid, celebrul ministru al Agriculturii din guvernele Marghiloman și Averescu, Toma al nostru o apucase și pe calea zootehniei. La un moment dat a înființat prin interpuși o fermă de creștere a porcilor din rasa Mangalița chiar în interiorul Domeniului Garoflid din Țintești, cunoscut publicului larg drept Conacul Garoflid – monument istoric.

Încercarea a eșuat lamentabil (detalii aici)), de altfel ca mai toate afacerile de sute de milioane de euro pe care le-a condus. Mai puțin una: AQUA SISTEM PLUS SA

Presupunând ca averea deținuta prin interpuși este reala va întreb de unde a avut bani firmele fiind falimentare?

O cititoare de bună credință din Buzău întreba deunăzi pe pagina de Facebook Știri din Surse Buzău de unde mai are Toma bani. Acum are ocazia să înțeleagă de unde.

Aqua System Plus SA firma controlată din umbră de primarul Constantin Toma. Istoria pe scurt.

Societatea AQUA SISTEM PLUS SA a fost înființată în București în 2010, anul încă de glorie al lui Constantin Toma și Grup Romet SA. În același an, Constantin Toma  se afla pe locul 170 în Top „Forbes 500 miliardari” cu o avere de 31 de milioane de euro, potrivit forbes.ro.

În tentativa de a ascunde legăturile cu actualul primar al Buzăului, firma cu domeniul principal de activitate grupa CAEN 702 – activităţi de consultanţă în management a fost înființată de două aparent ilustre necunoscute persoane, Coman Gabriel, domiciliat în București și Ciulinaru Rada, o pensionară din Călărași.

Aparent, deoarece din cercetări reiese că domnul Coman Gabriel este soțul doamnei Coman Constanța, administrator și acționar (70%) la SC ROMYA SA (fondator Constantin Toma) și acționar (24%) la SC ROWATER NET SA, firmă controlată de același Toma prin intermediul lui Coman și Cârcei Mihaela-Simona pe care o vom regăsi mai târziu ca cenzor în AQUA SYSTEM PLUS SA.

Citește întreaga investigație pe liberinbuzau.ro.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “MILIARDARUL TOMA A FOST PRINS CU AFACERILE DE LA CHIȘINĂU”
  1. Banditul spune ca nu are nevoie de banii din salariul de la primarie. Atunci de ce ia salariul cash si fuge cu el ” noaptea ca hotul ” . De ce nu il incaseaza pe card bancar ca sa il retina ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *