LiberÎnBuzău.ro, a publicat o investigație jurnalistică de amploare privind trecutul președintelui PLUS Buzău – Mihai Răzvan Moraru.

Cu atenţie şi îngrijorare am analizat conferinţa de presă susţinută de preşedintele PLUS Buzău, domnul Moraru Răzvan Mihai, ce a avut loc vinerea trecută la sediul partidului, iar mai pe seară prestaţia sa la un post de televiziune local. Plecând de la aceste două apariţii publice, extrem de rare în cei doi ani de când s-a decis să cocheteze cu judeţul natal, să facă naveta la nevoie între Bucureşti şi Buzău, am ajuns să desluşesc anumite aspecte legate de intenţille domnului Moraru în ceea ce priveşte politica în general, nu cea locală. Spun nu cea locală deoarece preşedintele PLUS Buzău nu a fost niciodată interesat cu adevărat de judeţul şi/sau municipiul Buzău, iar pentru a dovedi asta nu este deloc greu: Moraru Mihai Răzvan nu a candidat pentru nicio funcţie la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Moraru Mihai, 27.09.2020: La ora 16:00 prezenţa la nivel naţional este de 31.2%, iar în Bucureşti de doar 24%. Dacă la ora 12:00 diferenţa între naţional şi Bucureşti era de 4 procente, acum este de 7 procente. Unde sunt bucureştenii? Mai sunt 5 ore de vot. În acest ritm, prezenţa nu va trece de 37%-3895. Hai la vot!

Moraru Mihai, 27.09.2020, aproximativ ora 19.00: Municipiul Buzău: prezenţă la vot slabă! Observ că urbanul nu e prea interesat de aceste alegeri. Asta în timp ce alţii cară lumea la vot cu maşini, încă de dimineaţă.

Moraru Mihai, 27.09.2020, aproximativ ora 20.00: Care e singura zonă din ţară cu prezenţa sub 30%? Bucureşti 27,7%! Unde sunt bucureştenii? Toată ziva de duminică 27 septembrie, domnul Moraru a comentat de pe margine, pe Facebook, alegerile locale la care nu participa din propria decizie. Din cele şapte comentarii postate, unul singur avea legătură cu Buzăul’in rest toate celelalte vizau Capitala, oraşul unde de altfel trăieşte împreună cu familia de mai mulţi ani cel care se vrea a fi Prefect al Judeţului Buzău.

Dar ziua imediat următoare după încheierea scrutinului, domnul Moraru revine pe Facebook cu un intro de teatru prost (aşa ar spune Viorica Dăncilă) şi joacă lamentabil primul act din ceea ce urma să reprezinte piesa cu caracter politic a scurtei sale cariere politice. Se adresează buzoienilor spunând că în ziua alegerilor locale s-a gândit de, nici mai mult, nici mai puţin 20 de ori dacă să renunţe la viaţa politică! Care viaţă politică, domnule?

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

După sute de întrebări pe care şi le-a adresat în oglinda din baia din apartamentul din Bucureşti, după ce a povestit cum a plecat la facultate cu două sacoşe (de rafie?) cu haine, după ce a făcut monetarul înainte de a experimenta pentru o scurtă perioadă tărâmul englezesc, s-a intors la Buzău pentru a crea o companie naţională în care a investit milioane de euro fără ajutorul nimănui. Am aşezat lupa pe „compania naţională”, dar nu prea am găsit milioane de euro. Una e să împrumuţi şi să rulezi milioane, alta e să le investeşţi, zic şi eu. Dar revin la acest aspect peste câteva paragrafe.

„In scurt timp începe o noua competiţie. Şi am nevoie de ajutorul vostru: am nevoie de voluntari in Buzau. Dar avem nevoie şi de oameni dispuși să lucreze pro bono în marketing, grafică şi comunicare, în research şi juridic. Avem deja o echipă, dar avem nevoie de mai mult.

Şi mai am nevoie de încă ceva de la voi, cei care mă cunoaşteți bine. De la voi, cei cu care am lucrat şi cu care am construit de un material video, scurt, de maxim 60 de secunde. Ştiţi voi ce trebuie sa conţină.” – aşa a încheiat viitorul fost candidat la alegerile parlamentare, dar fără s-o spună făţiş.

Ziua următoare, pe 29 septembrie 2020, a venit şi anunţul oficial, adică actul II al piesei de teatru prost. Postează un soi de clip electoral fabricat cu mai multe zile înainte, ceea ce demonstrează clar faptul că îndoielile pe care le avusesein urmă cu doar două zile erau doar simple minciuni legate de viitorul său în lumea politică. Am decis să îmi depun candidatura pentru alegerile parlamentare, aceasta fiind deja validată de comisia internă. Cred că proiectul USRPLUS este singurul care poate aduce modernizarea Romaniei.” Şi aruncă în faţa buzoienilor 5 axe considerate principale (vitale?) care îmbrăcau proiectul său politic la care era aproape să renunţe!

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

Personal, am remarcat faptul că domnul Moraru nu precizase pentru care Cameră a Parlamentuui va candida. Ciudat, nu?

Deşi s-a implicat aproape deloc în campania de la „locale”, deşi n-a candidat, deşi comentariile sale şi intervenţiile din online vizau în cea mai mare parte Bucureştiul, în prima zi din octombrie, domnul Moraru anunţă buzoienii că s-a reconfirmat şef peste filiala PLUS Buzău, deşi era deja stabilit că va candida de pe locul 1 la Camera Deputaţilor sau Senat, dar mai degrabă la CD, acolo unde erau mai multe şanse să prindă un mandat de parlamentar. Ziceţi voi dacă nu a fost un teatru prost?

„Alegerile locale nu au fost un succes pentru noi la Buzău, ca Alianţa USRPLUS, față de obiectivele propuse. Prin urmare, împreuna cu colegii din BJ PLUS Buzău, am revenit către membri şi am suspus la vot mandatele noastre, ca şi lideri ai organizaţiel judeţene. După două zile de vot, 86% din membrii PLUS Buzău ne-au oferit în continuare încredere şi au decis sa mergem mai departe. Era normal şi moral sa ne depunem mandatul in fata membrilor. Performanța este un indicator vital în politica.”

Este evident că după foarte slabele rezultate de la alegerile locale şefii celor două partide trebuiau să facă pasul în spate şi să lase pe alţii mai pricepuţi la cârma, însă nu şi la partidele democratice. Pe scurt, pe modelul Liviu Dragnea de la PSD sau pe cel al lui Dan Barna-USR după prezidenţialele pierdute în faţa Vioricăi, domnul Moraru n-a scăpat o clipă hăţurile din mână. Mă rog, apoi continua să facă o clasică analiză de tip corporatist, dar pe o structură de CAP comunist, adică fix ce face în prezent când deschide gura şi vorbeşte despre prefectură şi funcţia de prefect. Evident, umbra sa din online care nu-I slăbea o clipă era traseista Cristea Claudia Mihaela, traseista fugită de la USR Buzău şi parcată lângă domnul Moraxxx! Cred că v-aţi prins, nu intâmplător am pomenit de duamna Cleo, dar mai aveţi puţină răbdare!

Bla-bla-bla, bla-bla-bla… domnul Moraru propune nişte mari proiecte în turism, agricultură, aproape nimic pe educaţie, ceva pe sărăcie, ceva reclama la propriul succes în zona de vânzări de „otrăvuri pentru sol şi plante”, ceva cu nu ştiu ce premiu din partea nu ştiu cărei asociaţii, ceva pe filantropie… atacuri gratuite la actualul partener de alianţă, PNL… dar rezultatul l-am văzut cu toţii: buzoienii nu s-au lăsat păcăliţi de nemunca depusă în ultimii doi ani de până la alegeri şi de absenţa din şedinţele de consiliu ale CJ Buzău şi Primăria Municipiului Buzău unde se puteau schimba multe lucruri.

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

Moraru – Delatorul

Pe la sfârşitul lui septembrie 2019 colectam informații legate de un individ implicat într-un scandal din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Căutând şi iarăşi căutând l-am găsit pe individ, alături de acesta fiind un membru PLUS Buzău, dar nu unul oarecare. Era vorba de Dragomir Silviu Daniel, membru în Biroul Judeţean şi responsabil cu recrutarea de noi membri. Am semnalat atunci conducerii partidului faptul că Dragomir apare în nişte poze ale Partidului Ecologist Român, dar şi pe lista de candidaţi a PER pentru Consiliul Local Municipal – 2016. Nimic deosebit ,însă aveam confirmarea că Dragomir, la acea vreme deţinator al unei afaceri dubioase, ceva de genul „bei, manânci, dar nu plăteşti nimic… doar timpul petrecut la noi”, declarase în două rânduri, official, că înainte de înscrierea în PLUS nu mai avusese activitate politică.

Înainte de a face publică minciuna lui Dragomir am discutat problema asta cu mai mulţi membri din conducerea PLUS, dar toţi s-au ascuns după Moraru. Dragomir a negat vehement pozele şi dovada candidaturii sale (site-ul AEP), iar la ordinal lui Moraru, membrii PLUS Buzău au făcut scut Tri jurul mincinosului. Ca să fie treaba bună, Moraru a ieşit cu distribuiri pe Facebook ale afacerii lui Dragomir, subliniind faptul că Dragomir este colegul său.

În aceeaşi zi de 4 octombrie 2019, pretendentul la funcţia de Prefect al Judeţului Buzău iese tot pe Facebook cu o postare mizerabilă în care mă atacă în plan personal şi profesional unde mă acuză de înşelăciune şi evaziune ignorând faptul că un cetăţean, un fermier mic îşi poate desfăşura activitatea de productie şi economică organizat diferit faţă de marii fermieri ca dânsul, de exemplu sub forma de producător local. Iniţial mi-a creat impresia că Moraru era supărat pe faptul că în activitatea mea de horticultor nu folosesc otrăvuri pentru sol şi plante pe care dânsul ridicase acele milione de euro investite în mizerii pentru sănătatea oamenilor! Dar nu… confirmarea că Moraru este doar un delator, un om al dracului, a venit în momentul în care într-o seară îmi sună telefonul, iar la capătul celălalt aud o voce beată, cu accent de miliţian de la un post din mijlocul Bărăganului. Era Nicuşor Dinulescu, comisarul-şef adjunct de la „protecţia consumatorului”. Am aflat cine mă întreba dacă mai am legume spre sfârşitul lui octombrie după ce l-am rugat să-şi decline identitatea.

Mă luase Dinulescu cu nişte întrebări din alea aşa, de arest la capul rândului de porumb, înainte să se prezinte precum cum şade bine unui bugetofag care nu produce nimic, ci doar consumă resursele statului în plimbări prin judeţ alături de o consilieră personală angajată pentru a-l încălzi înainte şi după o cinzeacă la sediile agenţilor economici pe care îi „arde” după bunul plac. Povestea cu Dinulescu şi subordonaţii săi e mai lungă, de aceea o voi relata cu altă ocazie. Cert este că, a doua zi m-am prezentat fără invitaţie la sediul „protecţiei consumatorului” din Buzău pentru a lămuri problema. Astfel, am aflat că pârâciosul mincinos se numea Moraru Mihai Răzvan, preşedinte PLUS Buzău, fost candidat la Senatul României şi favorit pentru numirea în functia de Prefect al Judeţului Buzău. Evident, plângerea/sesizarea pe care a uneltit-o împreună cu Dinulescu a sfârşit Tri coşul de gunoi al unei instituţii a statului cu rol foarte important în societate, iar Moraru cu o mare pată pe „cariera sa politică”.

Revenind la Dragomir Silviu şi minciunile sale legate de activitatea politică anterioară intrării în PLUS, am să vă spun atât: individul este în continuare membru PLUS Buzău, chiar dacă, chipurile, s-a autosuspendat din partid. Da, autosuspendat! Moraru n-a luat nicio măsură împotriva lui Dragomir. Vrednic este?

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

Moraru – Protectorul

După alegerile locale pierdute „en fanfare”, din USR Buzău s-a desprins o stea a politicii USRPLUS Buzău, duamna Cristea Claudia Mihaela. Zero la prea multe capitole pentru a supravieţui într-o lume politică reală şi cât de cât normală, Moraru a primit-o cu braţele deschise în partidul pe care-l conduce, zic eu, dezastruos. Asta n-ar fi vreo problemă majoră, însă faptul că duamna Cristea este colaboratoare a unui grup infracţional organizat, furnizând membrilor grupării interlope informalii confidenţiale şi personale ce nu aparțin din documente oficiale, cam este. Şi se cam îndreaptă spre penal.

Am cerut public excluderea duamnei Cristea din partidul curat al domnului Cioloş, însă Moraru o ţine la piept. Am trimis către PLUS Buzău dovezile din care rezultă în mod clar şi fără echivoc colaborarea dintre Cristea şi grupul Dan Deşliu, însă Moraru face scut în jurul individei, la fel cum a procedat cu Dragomir! În ultima aparilie televizată a lui Moraru, acesta s-a adresat buzoienilor cu următorul îndemn: „Dacă vom greşi, criticali-ner Pentru ce să vă mai critice buzoienii, Morarule dacă tu dai în judecată pe oricine nu e de accord cu „viziunea” ta sau faci plângeri şi sesizări celor care î4i contestă capacitatea de cetătean onest şi bine intenţionat?

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

Moraru – Ipocritul

La postul de televiziune la care Moraru s-a înființat într-una din serile trecute, pe lângă reiterarea ideilor stupide ce împlinesc viziunea candidatului cu cele mai mari şanse la obținerea funcției de Prefect al Județului Buzău, am remarcat un aspect foarte interesant.
Zice Moraru că în primăvara lui 2017, după protestele ce au au avut loc în ianuarie-februarie în toată ţara împotriva OUG 13 şi în general a coaliției de guvernare PSD-ALDE, dar mai ales cele din Piaţa Victoriei, a avut de ales între a-şi face bagajele şi a pleca cu familia să traiască peste hotare sau să rămână să lupte împotriva sistemului, a PSD, etc. Acestă afirmație făcută în spaţiul public a fost definitorie pentru mine ca cetăţean şi persoană care de cinci ani de zile am contestat pe toli mincinoşii din politica locală şi natională! M-am convins că Moraru îi ia de proşti pe toți cei cărora le cere susținerea necondiționată, pe toți cei cărora le-a cerut votul la alegerile din 6 decembrie 2020!

Moraru Mihai, cum e posibil să spui că erai pe cale să părăseşti România, dar ai rămas să te lupți cu monştrii când la data de 1 mai 2017, datoriile firmei tale către bănci erau de 4.870.000 de lei, iar primul credit ce urma a fi stins, cel pentru Land Rover, avea termen 2020?

Moraru – Afaceri şi avere

În 2 iulie 2013, soția Antoanela, şi Costică, tatăl lui Moraru, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare având ca obiect înstrăinarea unei case de locuit situată în comuna Movila Banului în suprafață de 96 m2 împreună cu suprafaţa de 2700 m2 teren inravilan categoria curții-constructii, a unei suprafete de 5000 m2 teren arabil în satul Limpeziş şi a unei suprafete de 20800 m2 teren categoria arabil în extravilanul aceluiaşi sat Limpeziş, dobândite de tatăl lui Moraru prin moştenire. Preţul de vânzare al proprietăţilor mai sus amintite a fost de 20.000 de lei, adică 200 de milioane de lei vechi, preţ plătit de soţia lui Moraru Mihai pe loc. Actul în sine a fost un înscris sub semnătură privată, adică o hârtie de mână, urmând ca peste o lună părţile să se prezinte în fala unui notar pentru a perfecta actul de vânzare-cumpărare în formă autentică.

Doar că Moraru Costică s-a sucit şi după ce a încasat banii de la nora sa, adică de la Moraru Mihai Răzvan, nu a mai dorit să mai continue tranzacţia. Astfel, în data de 24 septembrie 2013 Moraru Antoanela Florina l-a acţionat în judecată de socrul său, obţinănd astfel o hotărare judecătorească care ţine loc de act autentic şi încasând averea bătrânului care nu s-a prezentat la niciun termen la Judecătoria Pogoanele. Procesul s-a încheiat în data de 12 martie 2014. Această tranzacţie dintre soţia şi tatăl preşedintelui PLUS Buzău, iniţiată în regim privat şi sfârşită în sala de judecată ridică cel puţin două semne de întrebare şi dă curs unor interpretări, ambele fiind de natură să creeze serioase dubii în ceea ce priveşte moralitatea lui Moraru.

Prima. Metoda aceasta de fentare a birourilor notariale şi eludare a statului de la început a fost folosită o bună perioadă de vreme în anii de dinaintea apariţiei Legii 17 din 7 martie 2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în exvavilan. Ca fapt divers, „profesioniştii” schemei în judeţul Buzău au fost famiglia Mocanilor, care astfel au dobândit în jur de 100 de hectare în zona de câmpie(subiect separat). Prezentarea părtilor în faţa unui notar public Incă din faza iminentă a tranzacţiei elimină orice posibilitate de prelungire a finalizării actului autentic. Însă, dacă se doreşte evitarea achitării taxelor notariale şi a celor către stat, atunci treaba merge ca unsă.

Taxa judiciară de timbru achitată de Moraru Antoanela în valoare de 1559 de lei este substanțial mai mica decât taxele notariale şi cele datorate statului în urma tranzacţiel. Dacă mai adăugăm faptul că avocatul care a reprezentat petenta în instanţă este unul dintre avocaţii care i-au făcut reclama lui Moraru Mihai Răzvan în campania electorală din 2020, atunci socotelile se leagă. Mai mult, petenta nu a solicitat cheltuieli de judecată, ceea ce poate însemna că nici nu a avut. A doua. De ce să vândă averea norei Antoanela când urma să fie moştenită de copii săi? Spuneam mai sus că „actul de mână” dintre între Moraru Costică şi Moraru Antoanela a fost întocmit în data de 2 iulie 2013, iar cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Judecătoria Pogoanele în data de 24 septembrie 2013. La datele respective, Moraru Costică avea doi fii, Moraru Mihai Răzvan şi Moraru Narcis Claudiu, ultimul liberat condiţionat la sfarşitul lunii aprilie 2013, cu doi ani mai devreme, după o condamnare de 5 ani pentru săvîrşirea infracţiunii de lipsire de libertate şi alte condamnări pentru infracţiuni de complicitate la înşelăciune în formă continuată şi proxenetism în perioada octombrie 1998 – mai 1999.

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

Moraru – Relaţia cu Toma

În ultimul timp se vorbeşte si se pun tot mai multe întrebări despre relaţia cu Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. L-am întrebat pe Moraru în urmă cu doi ani despre afacerile pe care le-au desfăşurat împreună în domeniul agricol. Moraru s-a rezumat doar la a spune că în trecut au colaborat. Nimic imoral sau ilegal, cu o singură condiţie: ştie Moraru care sunt firmele pe care le-a deţinut în trecut primarul Buzăului, firme ce în prezent sunt controlate de acesta prin interpuşi? SC Agra SRL 11 spune ceva? Dar SC Agricultura Veche SRL? Dar SC Ferma Terraverde SRL? La un moment dat 1-am întrebat pe Moraru de ce nu merge la şedinţele de consiliu local municipal. Răspunsul a fost halucinant: nu am timp de pierdut acolo!

Trecând peste toate aspectele şi faptele enumerate în rândurile de mai sus, personal, am ajuns să îmi pun mari semne de întrebare în ceea ce priveşte bunele intenţii ale oamenilor noi din politică. Desigur, cei mai mulţi dintre ei sunt de toată isprava, serioşi şi hotărâţi să aducă schimbări semnificative în politică şi administraţia locală, însă asocierea cu persoane dubioase, fără scrupule în a-şi atinge şi hrăni ego-ul cu orice preţ, nu este deloc pe placul celor care le-au încredinţat votul, deci reprezentarea la cel mai înalt nivel.

Deja partidele noi sunt căpuşate de indivizi siniştri, conexiuni directe cu politicieni sau fungionari care au vătămat de-a dreptul toate sistemele publice locate şi naţionale, iar vina de a fi permis intrarea leprelor le aparține. Mă uit şi văd că din septembrie şi până acum partidele aflate la putere nu fac altceva decât să se sfaşien între ele pentru impunerea unor oameni controvesaţi în poziții cheie din administrație şi deconcentrate. Spălătorese, maseuze, scamatori, pitici de circ, beţivani cu patalama, pensionari expiraţi, psihopali, remorci, amante, amanţi, toată flora şi fauna posibilă se bat pentru a obține funcţii de conducere la Casa de Sănătate, la Mediu, la Direcţia Agricolă, la APIA sau AFIR, etc.

Personaje ca Vlase, Muzgoci, Bădulescu, Mocanu sau alţi dinozauri dau târcoale încă Nianţei USRPLUS. De ce fac asta? Pentru că au simţit de mult timp cât de slabi şi pe alocuri chiar proşti sunt cei care s-au căţarat pe cadavre pentru a deține controlul. Sunt şantajabili, sunt uşor de vândut şi cumpărat la bucată sau chiar în bloc. Stau şi mă uit că nimeni nu se mai gandeşte la cetățeni, la cei cărora le-au cerut votul în patru rânduri în ultimii doi ani. Politicienii de azi sunt la fel ca cei de ieri. Mai mult, tind să cred că cei care fac politică de mulţi ani se îndreaptă, devin mai decenţi decât ar putea fi vreodată cei noi, cei de la Buzău.

Sursă: LiberÎnBuzău.ro

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *