Duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 9:00, la sediul Muzeului Județean Buzău, se sărbătorește împlinirea celor 162 de ani de la Mica Unire.

Evenimentul are o importanță deosebită atât pentru că a reprezentat un prim pas în făurirea României moderne cât și pentru faptul că Buzăul a avut onoarea de a întâmpina și găzdui primul domn al Principatelor Unite, motiv pentru care specialiștii muzeului organizează, cu acest prilej, expoziția temporară „Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire”.

Contextul actual nu ne permite să ne prindem în cea mai mare Horă a Unirii jucată la Buzău, eveniment organizat în cadrul programului cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, ajuns în 2020 la ediția a V-a, însă vă invităm să vă bucurați, în cadrul unor vizite gratuite, de expozițiile noastre de la: sediul central, Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, Muzeul Chihlimbarului Colți și Casa Memorială „Vasile Voiculescu” Pârscov. Dacă iubiți natura și frumosul, puteți vizita Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”, amplasat în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, pe teritoriul comunei Tisău

Muzeul Județean Buzău

Intrarea este liberă, iar accesul este permis cu respectarea normelor sanitare actuale!

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *