Meteo. Cod GALBEN de ploi torențiale, vânt și grindină

Astăzi, începând cu ora 13:00 va intra în vigoare o avertizare Cod GALBEN care vizează mai multe județe, fiind semnalate ploi torențiale,vânt puternic și grindină până la ora 21.00.

Joi între orele 13 – 21, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60…70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

De vineri, de la ora 12 până luni la ora 22, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Sun semnalate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *