Memorialul „Cristian Alexandru”, ediţia a XI-a

Memorialul „Alexandru Cristian”, competiţie organizată în memoria fostului mare portar al Gloriei, se va desfășura în acest an ediţia a 11-a. Turneul este organizat pe 27 şi 28 decembrie, la Sala Sporturilor şi va reuni la start 8 echipe, 7 din Buzău şi una din Constanţa, alcătuite din copii născuţi 2011-2012: Metalul (2echipe), LPS, Galactic, Viitorul, SCM Buzău, CSM Rm. Sărat şi FC Eforie.

Competiţia este organizată de finul fostului portar, Gheorghe Guiu, de familia Cristian, cu sprijinul câtorva sponsori şi al Consiliului Judeţean.

Organizatorii vor acorda premiul cel mare, pentru cel mai bun portar, dar şi alte diplome şi cupe. În cadrul ultimei şedinţe din acest an, Consiliul Judeţean i-a conferit lui Alexandru Cristian titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Buzău” post mortem.

„Aşa cum mi-am propus, de când s-a întâmplat nefericitul eveniment, trecerea în nefiinţă a iubitului meu naş şi prieten, consătean, Sandu Cristian, iată că au trecut 12 ani de la acel moment nefericit şi am ajus cu Memorialul organizat în cinstea lui la ediţia a 11-a, ceea ce pentru mine este o mulţumire sufletească foarte mare. Mai mult, această ediţie este una specială dacă ţinem cont de gestul preşedintelui Petre Emanoil Neagu şi a consilierilor judeţeni care au votat în unanimitate să i se acorde titlul de „Cetăţean de Onoare” al judeţului” post mortem.

Scopul Memorialului este acela ca aceşti copii să-l cunoască cât de cât pe cel care a fost Sandu Cristian ca om, ca jucător de fotbal şi pentru ei să însemne un exemplu în viaţă. La fel ca anul trecut, înainte de finala mare, am prins şi desfăşurarea unui meci între foşti colegi şi prieteni ai lui Sandu Cristian. Acest om merită să fie readus în mintea foştilor colegi şi în memoria microbiştilor mai în vârstă”, a declarat, Gheorghe Guiu, finul regretatului Alexandru Cristian şi promotorul acestui turneu, potrivit arenabuzoiana.ro .

Vezi programul turneului mai jos.

Foto timeline: sansanews.ro

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *