Cunoscuta firmă pentru afacerile cu statul Mega Edil SRL este la un pas de insolvență. Societatea a luat parte în mai multe scandaluri și este abonată a banului public.
BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 14179560) – firmă care figurează la Registrul Comerţului ca fiind în procedură de lichidare – a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva MEGA EDIL SRL Lipia/Merei (CUI/CIF: 16815019), iar această cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă a dus la înregistrarea Dosarului nr.515/114/2022 de la Tribunalul Buzău, conform publicației de specialitate supervizor.ro.
Înfiinţată în octombrie 2004, societatea MEGA EDIL SRL a raportat pentru anul 2020 un număr mediu de 119 angajaţi, profit net de 9.081.393 lei, la o cifră de afaceri de 84.411.185 lei (faţă de 61.619.299 lei în 2019 şi 19.141.684 lei în 2018), datorii de 26.902.561 lei şi active circulante de 43.723.058 lei, din care creanţe de 36.099.999 lei.
Societatea denumită în trecut SC CORLEONE SRL. Din anul 2012, deține 142 de contracte cu statul în valoare de 13.106.196 EURO
Societatea comercială este căpușa banilor publici, iar în ultimii ani a prestat servicii pentru comunele: Amaru, Glodeanu Sărat, Merei, Stâlpu, Chiliile, Pogoanele, Pietroasele, Padina, Țintești, Luciu, Boldu, C.A. Rosetti și Tisău.
Comunele buzoiene intrate în caracatița “interlopului” condamnat Ghiveciu nu au mai ieșit, după primele “colaborări” cu societatea comercială, UAT-urile conduse exclusiv de primarii PSD au rămas “clienți fideli”.
Societatea se ocupă în jud. Buzău de: asfaltarea drumurilor, deszăpezire, transport de agregate, servicii de întreținere a drumurilor și închirierea de utilaje de construcții.
SC Mega Edil SRL, în numai 3 ani (2011 – 2014) pare sa fi derulat cel puțin 10 contracte cu autorităţi publice, cu o valoare aproximativa de peste 50 milioane lei), SC Classic Prompt Construct SRL, tot din Buzău precum și legăturile cu firma neamțului Reinhold Karl Grossmann, preluată de Florin Munteanu si Florin Ilie Drăgan, implicat în mega-scandalul cu inginerii financiare și contracte dubioase de la Merei (acolo unde intitulatul mafiot Ghiveciu a păcălit 32 de proprietari de teren, fapte a luat doar 3 ani de condamnare cu suspendare.
În Tulcea deszăpezirea a fost câștigată de firma Mega Edil Buzău, pentru perioada 2013-2016 (zona de Est), respectiv 2013-2014 (zona de Vest), contra sumei totale de 39,5 milioane lei – aprox. 8,78 milioane euro, prin interfețele administratorilor săi: Georgeta Mihaela Florea si Constantin Ispas. La fel a procedat și în Hunedoara unde, uzând de aceleași metode si intermediari, a reușit sa dea un “boom” de a speriat lumea afacerilor de acolo.
Intitulatul “Corleone SRL” deține din umbră o parte din presa locală prin interpuși, precum TV Buzău sau Radio Boom, despre care vom vorbi într-un material ulterior.
Jurnalistul de investigații Silviu Mânăstire a deschis cutia pandorei despre afacerile lui Teodorescu și Marian Ghiveciu.
,,Doar începând cu anul 2012, de când Teodorescu a devenit președintele consiliului județean Tulcea, compania Condor a încasat circa 20 de milioane de euro; firmă baronului a încasat 3,3 milioane de euro pentru amenajarea unei stații de epurare în localitatea Sf. Gheorghe din Tulcea; în județul Buzău, de unde este originar Teodorescu, firmă baronului a încasat de exemplu circa 3 milioane de euro pentru canalizarea comunei Glodeanu. Nu întâmplător, baronul Teodorescu este tovarăș de interese cu fostul deputat PSD de Buzău, Marian Ghiveciu. Acest Ghiveciu controlează și el o companie de construcții, care, la fel de întâmplător, a câștigat licitația pentru deszăpezire în județul Tulcea, licitație dată de prietenul său, baronul Teodorescu.
Compania Mega Edil, controlată de deputatul Ghiveciu, a încasat între anii 2013 și 2016 circa 8 milioane de euro pentru deszăpezire în județul Tulcea. O altă teribilă coincidență arată că Mirela Furtună, tânăra domnișoară ajunsă deputat în decembrie anul trecut, protejata baronului Teodorescu, a înființat o firmă alături de directorul firmei Mega Edil, un anume Ispas. Mirela Furtună, domnișoara deputat, a fost prinsă de agenția națională de integritate în timp de încasa bani de la Consiliul Județean Tulcea, un mizilic de 15 mii de euro, asta în timp ce era angajata CJ Tulcea, mai precis consiliera baronului Teodorescu. Aceste coincidențe pe bani publici arată că baronului din Delta Dunării, domnișoarei deputat Furtună, deputatului Ghiveciu, tuturor, le plac banii publici, mai ales când sunt la îndemană și ușor de luat”.
Cercurile de colaboratori și prieteni ai fostului deputat USL – Marian Ghiveciu, vorbesc despre legăturile strânse ale acestuia cu cunoscuți interlopi.
[…] Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme. […]