Astăzi, 1 august 2020, prefectul județului – Leonard Dimian, a convocat șefii structurilor și instituțiilor cu rol de control și competențe în gestionarea crizei SARS-COV2, pentru a identifica soluții suplimentare pentru eficientizarea eforturilor instituționale întreprinse pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus. Prefectul a cerut intensificarea acțiunilor de control și, mai ales, aplicarea fără reținere a sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea măsurilor speciale luate pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a exprimat nemulțumirea față de raportul care există între constatarea vizibilă a nerespectării prevederilor legale cu privire la măsurile de protecție în contextul pandemiei și nivelul redus al măsurilor sancționatorii luate la nivelul județului Buzău. În acest sens, prefectul a cerut intensificarea acțiunilor de control în piețele și în târgurile din  județ, precum și în alte zone cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a primit sarcina ca până luni să pregătească o evaluare de specialitate în ceea ce privește, printre altele, oportunitatea și necesitatea limitării programului de funcționare a teraselor și sălilor care organizează jocuri de noroc

Prefectul Leonard Dimian face un nou apel la fiecare dintre cetățenii județului Buzău pentru a respecta cu strictețe măsurile de protecție absolut necesare: purtarea măștii în orice spațiu închis și în zonele publice aglomerate, păstrarea distanțării fizice, dezinfectarea frecventă a mâinilor.

”Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui județ. Este importantă și componenta controalelor și amenzilor pe care instituțiile competente le aplică, dar toate acestea sunt insignifiante dacă nu există, la nivelul cetățenilor, convingerea că în fața unui virus care a afectat întreaga lume trebuie să ne protejăm în fiecare clipă. În jurul nostru se infectează zilnic zeci de oameni, sunt internați la ATI pacienți în stare gravă, am atins capacitatea maximă de ocupare în spitalele suport COVID, înregistrăm decese ale cunoscuților noștri, unele societăți sunt nevoite să își suspende activitatea pentru că au devenit focare de Coronavirus. Nu este de glumit, oameni buni! Respingeți încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existența virusului, nu renunțați la a vă proteja pentru că o faceți în defavoarea voastră! Am peste 20 de cunoscuți, unii dintre ei prieteni foarte buni, care au fost victimele virusului și care suferă și în acest moment efectele sale. Haideți să fim responsabili, numai așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi!”, a transmis prefectul – Leonard Dimian.  

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *