Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor din Tulcea, în condițiile în care România se confruntă cu cea mai fierbinte iarnă din istoria sa, cu temperaturi care trec de 20 de grade Celsius. Fostul politician, Marian Ghiveciu, a încasat deja aproximativ 300.000 de euro din acordul valabil 36 de luni, conform puterea.ro.

Valoarea totală a acordului este de 9.940.220,36 lei, fără TVA, iar câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în cursă, Mega Edil SRL din Buzău. Lucrările de deszăpezire sunt pentru zona de Est a județului Tulcea. În paralel aceeași firmă a câștigat o altă licitație în valoare de 9.940.198,68 RON, fără TVA, pentru zona de Vest a județului Tulcea.

Mai exact, Consiliul Județean Tulcea a încheiat în data de 11 octombrie 2022 un acord cadru pentru ”Servicii de deszăpezire pe timp de iarnă multianuală a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea, zona Vest, în perioada 2022-2025”. Contractul valabil 36 de luni a fost atribuit în urma unei licitații deschise inițiate pe 25 august 2022, la care a fost depusă o singură ofertă.

Potrivit documentației de atribuire, contractul constă în ”efectuarea serviciilor de deszăpezire pe timp de iarnă a drumurilor judeţene prin execuţia de servicii de deszăpezire manuală şi mecanică precum (…), în vederea asigurării viabilităţii pe timp de iarnă şi pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe reţeaua rutieră de drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea”, conform replicaonline.ro.

CJ Tulcea a făcut deja două plăți

Interesant este că autoritățile din Tulcea au făcut deja două plăți în cadrul acordului. Astfel, pe 15 noiembrie 2022 Mega Edil SRL a încasat 587.570,4 lei, iar pe 22 decembrie 2022 a mai primit 810.249,79 lei, fără TVA.

Grup infracțional organizat la Buzău

Ziarul Puterea.ro a mai scris despre afacerile lui Marian Ghiveciu și despre grupul infracțional organizat care se încheagă la Buzău. În urmă cu câteva luni am scos la iveală cum Ministerul Dezvoltării a dat bani cu dedicație către tatăl și finul secretarului de stat Alexandru Stoica.

Cine este Marian Ghiveciu?

Sursă foto: stiridinsursebuzau.ro

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme.

Marcel Ciolacu, Adrian Mocanu, Marian Ghiveciu și Victor Mocanu

Instanța supremă a stabilit în ziua în care magistrații ÎCCJ trebuiau să pronunțe o sentință definitivă și irevocabilă, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat Marian Ghiveciu, în urma cererei apărării de invocare a efectelor deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția specială.

Marian Ghiveciu pe scenă cu Liviu Dragnea la lansarea candidaților USL din 2012.

Înfiinţată în octombrie 2004, societatea MEGA EDIL SRL a raportat pentru anul 2020 un număr mediu de 119 angajaţi, profit net de 9.081.393 lei, la o cifră de afaceri de 84.411.185 lei (faţă de 61.619.299 lei în 2019 şi 19.141.684 lei în 2018), datorii de 26.902.561 lei şi active circulante de 43.723.058 lei, din care creanţe de 36.099.999 lei.

Marian Ghiveciu împreună cu Eugen Nicolicea și Orlando Teodorovici

Societatea denumită în trecut SC CORLEONE SRL. Din anul 2012, deține 142 de contracte cu statul în valoare de 13.106.196 EURO

Societatea comercială este căpușa banilor publici, iar în ultimii ani a prestat servicii pentru comunele: Amaru, Glodeanu Sărat, Merei, Stâlpu, Chiliile, Pogoanele, Pietroasele, Padina, Țintești, Luciu, Boldu, C.A. Rosetti și Tisău.

Comunele buzoiene intrate în caracatița „interlopului” condamnat Ghiveciu nu au mai ieșit, după primele „colaborări” cu societatea comercială, UAT-urile conduse exclusiv de primarii PSD au rămas „clienți fideli”.

Societatea se ocupă în jud. Buzău de: asfaltarea drumurilor, deszăpezire, transport de agregate, servicii de întreținere a drumurilor și închirierea de utilaje de construcții.

SC Mega Edil SRL, în numai 3 ani (2011 – 2014) pare sa fi derulat cel puțin 10 contracte cu autorităţi publice, cu o valoare aproximativa de peste 50 milioane lei), SC Classic Prompt Construct SRL, tot din Buzău precum și legăturile cu firma neamțului Reinhold Karl Grossmann, preluată de Florin Munteanu si Florin Ilie Drăgan, implicat în mega-scandalul cu inginerii financiare și contracte dubioase de la Merei (acolo unde intitulatul mafiot Ghiveciu a păcălit 32 de proprietari de teren, fapte a luat doar 3 ani de condamnare cu suspendare.

În Tulcea deszăpezirea a fost câștigată de firma Mega Edil Buzău, pentru perioada 2013-2016 (zona de Est), respectiv 2013-2014 (zona de Vest), contra sumei totale de 39,5 milioane lei – aprox. 8,78 milioane euro, prin interfețele administratorilor săi: Georgeta Mihaela Florea si Constantin Ispas. La fel a procedat și în Hunedoara unde, uzând de aceleași metode si intermediari, a reușit sa dea un „boom” de a speriat lumea afacerilor de acolo.

Intitulatul „Corleone SRL” deține din umbră o parte din presa locală prin interpuși, precum TV Buzău sau Radio Boom.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Marian Ghiveciu deszăpezește drumurile din Tulcea în cea mai călduroasă iarnă din istorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *