În urmă cu câteva ore, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins la Restaurantul Armatei de pe Blv. Gării din municipiul Buzău, alături de mai multe persoane.

Președintele CJ Buzău – Petre Emanoil Neagu

Cu prilejul Zilei Armatei Române, reprezentanții Diviziei 2 Infanterie Getica, au organizat o petrecere, “o masă”, la Restaurantul Armatei, la care au participat mai mulți politicieni și IPS Ciprian, alături de soborul de preoți și dascăli ce au fost prezenți la evenimentul din Cimitirul Eroilor.

Mirosul de grătare și fripturi, l-a ademenit pe reporterul stiridinsursebuzau.ro, în zona Restaurantului Armatei de pe Bulevardul Gării.

Foto: Google Maps

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins la Restaurantul Armatei de pe Blv. Gării din municipiul Buzău, alături de mai multe cadre militare din conducerea Diviziei 2 Infanterie Getica. Alături de acesta se afla și președintele CJ Buzău – Petre Emanoil Neagu, însoțit la rândui de primarul mun. Buzău – Constantin Toma și IPS. Ciprian.

În incinta restaurantului s-au aflat peste 20 de persoane, iar organele abilitate ( IPJ Buzău), nu au putut intervine, deoarece restaurantul nu aparaține unui operator economic, iar locația se află într-un obiectiv militar.

În urma unor apeluri către Ministerul Apărării Naționale, invitații s-au cărat pe repede înainte.

Potrivit surselor noastre, Poliția Militară va efectua cercetări în privința celor sesizate.

Reamintim că ieri-seară, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins în restaurantul pensiunii Țara Luanei, din stațiunea Sărata Monteoru, alături de 11 persoane, fără să poarte mască de protecție.

Sâmbătă seara, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surpins într-un restaurant din Sărata Monteoru, la o masă alături de alte 11 persoane, încălcând normele de distanțare.

La masă, lângă Ciolacu, se afla și fostul premier Mihai Tudose, dar și Romașcanu.

Marcel Ciolacu a fost contactat de IPJ Buzău pentru a pune la dispoziția autorităților datele celor prezenți la masă. Toate persoanele de la masă urmează să primească amenzi, precum și patronul localului, dar și un ospătar.

Comunicat IPJ Buzău:

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Facem precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6.

Normele încălcate de Ciolacu

Imaginea care arată cum grupul în care se află Marcel Ciolcu încalcă normele sanitare a fost suprinsă  în restaurantul „Țara Luanei” din Sărata Monteoru.

Potrivit art. 6, alin 5, este permisa participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare

Legea 55/2020 prevede si anumite sanctiuni pentru nerespectarea regulilor, și anume de amenzi de până la 2.000 de lei, potrivit art.  65 lit. h.Prima reacție din PSD după difuzarea fotografiei, la Realitatea PLUS, cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, surprins încălcând regulile de protecție împotriva coronavirusului, a venit din partea purtătorului de cuvânt. Lucian Romașcanu a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că „lucrurile nu au stat chiar așa” cum se observă în fotografie. Totodată, acesta a menționat că regretă incidentul și că mesajul pentru populație este să se respecte regulile de protecție date de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Update: IPJ Buzău a transmis în urmă cu câteva minute un comunicat privind aspectele sesizate de noi:

Astăzi, în jurul orei 14.00, în urma unei sesizări cu privire la cele invocate, ulterior, și în articolul din publicația dumneavoastră online, din care reieșea că nu sunt respectate prevederile legale instituite pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2, polițiștii au demarat verificări la locația indicată, pentru a stabili dacă aspectele semnalate se confirmă și pentru a lua măsurile legale.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că în locația indicată erau respectate toate normele sanitare de protecție individuală, precum și regulile de distanțare, prevăzute de lege pentru zonele aflate în scenariul verde, așa cum este și situația municipiului Buzău.

Astfel, nu s-a impus aplicarea de sancțiuni contravenționale.

NOTĂ AUTOR: Polițiștii buzoieni au demarat verificări în locația indicată, după zeci de minute de la apel. Polițiștii au ajuns după ce oficialitățile au părăsit locația.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

2 thoughts on “Marcel Ciolacu recidivează! Chef la Restaurantul Armatei”
  1. Am vazut cu scirba si dezgust minciunile insailate in barba de Pres. PSD, referitor la cheful de la Restaurantul Armatei din Buzau.
    Dupa aceste imagini si Explicatii prostesti, imi este ciuda ca am dat gir, prin votul meu, echipei PSD.
    Nu imi este clar de ce idiotul de Orban, dupa cheful din biroul sau, a fost amendat cu 3000 ron, iar Ciolacul pentru aceasi fapta ( de nerspectare a masurilor de securitate sanitara) dupa ” inghiorlaiala” de la restaurantul din Buzau, a fost amendat doar cu 200 ron …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *