Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 i-a retras premierului Marcel Ciolacu certificatul de “luptător cu rol determinant”.

“În urma verificării înscrisurilor din dosarul administrativ, comisia constată că în perioada 14-22 decembrie 1989 domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiţia cumulativă de a ocupa şi apăra obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimui totalitar, în locaţiile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, respectiv ora 12.10, motiv pentru care comisia respinge cererea LRD nr. 6725/02.04.2022 cu majoritate de voturi”, se arată într-un document oficial al instituţiei.

Marcel Ciolacu a susținut că a făcut Revoluția la Buzău și avea, încă din anii ’90, certificat de “luptător remarcat pentru fapte deosebite”.

În 2019, el a depus cerere pentru a obține cel mai nou titlu introdus prin lege: cel de “luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”.

Până acum, demersul a fost blocat de faptul că DNA deschisese un dosar penal in rem privind certificatele de revoluţionar, care îl viza, printre alţii, şi pe Marcel Ciolacu, care însă a fost clasat între timp.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *