Duminică, la Congresul Reprezentanților Comunităților de Romi din România, premierul Marcel Ciolacu a adus un salut special în limba romani, adresându-se romilor prezenți cu formula „Socares prala,” care înseamnă „Ce faci, frate.” Gestul său a fost primit cu aplauze frenetice din partea participanților.

În discursul său, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acordării de atenție problemelor cu care se confruntă comunitatea romă în România. Acesta a subliniat că soluționarea acestor probleme nu poate fi pusă doar pe umerii acestei comunități, ci trebuie să fie un efort comun al întregii societăți și a statului.

Ciolacu a accentuat că rezolvarea chestiunilor legate de sărăcie și accesul la educație pentru romi reprezintă nu doar o necesitate pentru comunitate, ci un imperativ pentru viitorul țării. El a menționat că populația tânără a comunității romilor are un potențial semnificativ pentru o societate care se confruntă cu îmbătrânirea populației. Premierul a recunoscut, de asemenea, contribuția comunității romilor la dezvoltarea legislației educaționale și a susținut necesitatea unei implicații mai mari în acest sens.

În plus, Marcel Ciolacu a vorbit despre importanța schimbării statutului femeilor rome și a subliniat necesitatea îmbunătățirii condițiilor pentru această categorie în unele comunități. El a făcut apel la o schimbare serioasă și la un angajament comun pentru găsirea soluțiilor la această problemă comună.

La final, premierul Ciolacu a aplaudat eforturile depuse de comunitatea romilor în acest sens și a încurajat prezența activă a reprezentanților acestei comunități în Parlamentul României pentru a contribui la elaborarea legilor care să susțină nevoile acestora.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *