MApN a făcut publice datele privind pensiile militarilor. Vezi detalii

Ministerului Apărării Naționale a făcut publice datele privind pensiile speciale ale foștilor angajați din armată, în contextul noilor impozitări.

Un militar are în medie o pensie de 4.000 lei brut, în acest caz impozitul fiind de 10%, întrucât orice pensie între 2.000-7.000 de lei va fi supusă taxării, arată legea care a trecut de Parlament.

Dintre pensionarii militari, doar 6% au pensii cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 4.000 de pensionari militari ar urma să fie în situaţia în care să fie impozitaţi cu 85% pentru sumele ce trec de 7.000 de lei, aşa cum au votat parlamentarii.

Foștii magistrați militari și foștii aviatori, adică aproximativ 1.700 de pensionari militari (2,6%) au pensii lunare în valoare de 10.000 de lei. Potrivit proiectului de lege care prevede taxarea suplimentară a pensiilor şi indemnizaţiilor speciale avizat pozitiv miercuri de deputați , pensiile care trec de 7.000 de lei ar urma să fie taxate cu 85% pentru sumele care trec de acest plafon.

Ministrul Apărării se opune impozitării pensiilor speciale. Nicolae Ciucă susține că militarii sunt printre bugetarii cu cele mai mici salarii, chiar dacă se expun riscurilor, stau departe de familie şi pleacă în misiuni de război. Pensiile militarilor nu sunt speciale, iar de la Cuza până în prezent, ei au beneficiat de pensii de serviciu. 

Sursa – Impact.ro

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *