Legea carantinării, care a intrat în vigoare marți, aduce cu sine și carantinarea celor care au refuzat măsura în urma deciziei CCR care a asimilat-o, laolaltă cu cea de internare, ca măsură privativă de libertate, ceea ce a dus la anularea ordinului de ministru și a impus reglementarea celor două măsuri prin lege. Începând de marți, cei care au refuzat carantinarea vor fi identificați de direcțiile de sănătate publică și vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Nelu Tătaru într-un interviu acordat Digi 24.

,,Avem cadrul legal în care putem interna, carantina și izola la domiciliu. În condițiile în care vom avea aceste pârghii, vom putea scădea numărul de cazuri”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit la zone cu creșterea ratei de infectare, cum e și cazul abatorului de păsări de la Vaslui, unde au fost depistați 59 de pozitivi dintr-o sută de testați, sau al focarelor din centrele medicale de la Galați, Argeș și Dâmbovița, la care dacă se ajunge la trei cazuri la mia de locuitori se poate dispune carantinarea zonei sau localității respective.

Potrivit surselor neoficiale din interiorul Partidului National Liberal, între prefect și liderii locali PNL, există o strânsă legătură, cea ce poate determina carantinarea mai multor localități din județul Buzău, în scop electoral.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *