Geneza și șfârșitul lumii sunt niște mistere foarte greu de elucidat, în contextul în care istoria și preistoria prezintă de multe ori lacune și erori monumentale. Trecutul oamenilor, studiat de mulți specialiști – în sensul evoluției lu Darwin -, ar fi cuprins două epoci ale pietrei: Paleolitic și Neolitic.

În urma descoperirilor făcute de-a lungul timpului, se contrazic tezele clasice, iar mulți își pun acum semne de întrebare. Mai jos vă voi prezenta șase erori esențiale, detaliate de Robert Charroux în „Cartea Cărților”:

  • Nu avem dovezi clare că omul se trage din maimuță. Speciile sunt atât de puțin analoge, încât transfuzia de sânge între om și maimuță prezintă aceleași riscuri ca între alte specii total diferite. Verigile care leagă maimuța de om nu au fost niciodată găsite, iar toți antropopitecii (maimuțe considerate precursoarele oamenilor) sunt farse, la fel ca omul de Piltdown.
  • Nu toți oamenii preistorici au locuit în grote. Nu există caverne în apropierea celor mai multe situri cu silex. Nu a fost descoperită nici o grotă la Saint-Acheul (acheulean), la Levallois-Perret (levallosian) etc. Oamenii preistorici locuiau în colibe și, foarte probabil, cei care ciopleau foarte bine piatra, locuiau într-un fel de case.
  • Omul preistoric se îmbrăca exact ca toți oamenii civilizați din Occident. Acest lucru este dovedit de desenele gravate pe dalele bibliotecii preistorice de la Lussac-les-Châteaux, bibliotecă sechestrată la Muzeul Omului din Paris.
  • Oamenii preistorici știau să scrie, după cum dovedesc tăblițele gravate de la Glozel, descoperite de Émile Fradin, pe date de 1 martie 1924. După foarte multe procese răsunătoare, aceste tăblițe au fost dovedite autentice, fapt care a zdruncinat teoriile specialiștilor în preistorie.
Tăblițele de la Glozel
  • Oamenii preistorici nu trăiau în starea de precaritate pe care o susțin marea majoritate a manualelor. Ei trăiau într-o epocă în care resursele erau multiple. Râurile erau pline de pești, pădurile pline de vânat, mai pe scurt, ei puteau să-și procure hrană destul de ușor. Cu cât „am evoluat”, pădurile au dispărut, peștele a fost omorât de tot felul de produse chimice deversate în râuri, etc.
  • Omul preistoric nu era acea ființă limitată care ne este prezentată. El era pictor, olar, desenator, iar în peșteri trăiau doar „nulitățile” societății.
Grotele de la Altamira

Nu am avut nimic împotriva celor care au pretins că ne tragem din maimuță și de multe ori le-am dat crezare. Practic, pe lângă această teorie, mai există și cea cu Adam și Eva, cu mărul și alte bazaconii învățate de mici.

Cum rămâne cu Einstein, Pasteur, Descartes, Platon, Pitagora, Budhha, înțelepții care au scris Vedele ( sunt considerate cele mai vechi scripturi ale hinduismului), Avesta (culegere de texte mitologice și religioase persane), care știau că Pământul este rotund, cunoșteau secretul bombei atomice, puteau să transporte blocuri de piatră de mii de tone și multe alte chestii, pe care nu ni le putem explica nici în ziua de astăzi. Ciudată evoluția asta …de la maimuță la om, dar oricum am fi ajuns la nivelul actual, nu cred că ar fi dorit cineva să fim martori la chestii care se petrec în ziua de azi: biserica creștină se zdruncină din temelie și este într-o continuă fugă după bani, rasismul face ravagii în multe state, pornografia conduce lumea, prostituția a devenit o meserie respectabilă, și multe alte chestii.

Sursa – Wikipedia, „Cartea Cărților” – Robert Charroux

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *