Gheorghe Vlase, acționarul majoritar al scoietății comerciale NOUA GENERAȚIE SRL, a povestit în exclusivitate pentru ziarul nostru, problema iscată ieri, în urma apariției articolului nostru. Citește aici!

Golanul bișnițar Gheorghe Vlase, a izbucnit un nou scandal de proporții în municipiul Buzău. Nu a plătit CAS-ul angajaților săi de la New Pizza și brutăria pe care o deține, decât una, două sau chiar trei zile pe lună pentru fiecare angajat.

După controlul efectuat în urmă cu aproxiamtiv o lună de angajații DSV, aceștia au decis închiderea tempoară a patiseriei și o amendă de 10 mii de lei, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un cozonac plin de gândaci. Una dintre angajate susține că controlul efetuat nu a vizat și bucatatria pizzeriei și a restaurantului, fiind un real focar de infecție.

Administratorii societății au decis să bage două angajate în șomaj, însă nu au putut înfăptui acest lucru, datorită neplății CAS-ului. Una dintre anagajate a solicitat către Casa Județeană de Pensii Buzău, contribuția avută de societatea comercială pentru plata CAS, iar în unile luni figura cu doar câteva zile de muncă.

Controalele ITM se anunțau în prealabil

Reprezentanții ITM au fost sesizați de cele întamplate, iar una dintre angajatele societății susține că nu a semnat niciodată un ștat de plată sau vreo condică. Angajaților ITM nu le-a venit să creadă, iar astfel au informat angajata că nu poate dovedi că a fost anagajata societății comerciale. Inițial anagajații au refuzat să-i furnizeze un număr de înregistrare, ba chiar au întrebat-o la ce îi va folosi acesta. Mai mult de atata, angajata a declarat in exclusivitate pentru ziarul nostru ca controalele ITM erau anunțate, iar în ziua respectivă toți angajații semnau condica de prezență.

Cecilia Manolescu, directorul ITM Buzău.

Ce spune legea?

Potrivit legii companiile au obligația, potrivit legislației fiscale, de a reține la sursă și de a vira la stat, printre altele, contribuția de asigurări sociale (CAS), în cotă de 25%, precum și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), în cuantum de 10%. În cazul în care nu-și îndeplinesc această obligație, salariatul are la îndemână, potrivit specialiștilor, opțiunea de a face o sesizare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care este îndreptățită să verifice modul în care angajatorul și-a îndeplinit obligația de raportare și de virare la stat pentru respectivele contribuții și, după caz, să demareze executarea silită, potrivit avocatnet.ro.

Cine deține New Pizza și restul punctelor de lucru?

Societatea NOUA GENERAȚIE SRL este condusă de soții Vlase, Gheorge și Carmen.

confidas.ro

Societatea comercială are în 2020 un profit de 72.655 RON, cu mai mult 305.6% față de anul 2019, atunci cand a atins un profit de 17.913 RON.

Prin această cale îi solicităm un răspuns public domnului Vlase, nu i-ar crapă inima de rușine știind că în buzunarul său au ajuns mai bien de 10 mii de euro, iar angajații se întreabă dacă se mai încadrează să iasă la pensie.

Domnul Vlase ar trebui să țină minte momentele când și-a folosit angajații în campaniile electorale.

Toți angajații în aceeași situație

Potrivit surselor noastre, Carmen Vlase, i-a spus unei angajate că absolut toți angajații sunt în aceeași situație: ,,nu am avut bani să vă plătim CAS-ul”.

Majoritatea angajaților au solicitat Casei Județene de Pensii Buzău, contribuția angajatorului, pentru a constata pe pielea lor situația.

Unul dintre angajați a constat cu stupoare că în anul 2020 a lucrat doar 12 zile într- un an calendaristic, adică o zi pe lună.

O angajată ne-a transmis telefonic că: ,,în 3 ani de zile nu am adunat nici măcar 1 an de zile, am muncit la negru fără să știu. Am un concediu medical din luna martie, nici astăzi nu mi-a dat banii pe concediul medical, spunând că statul nu i-a livrat banii și nu are de unde să-mi dea”.

Angajații nu vor o răzbunare prin scrierea acestui articol, ci să informeze opinia publică despre angajator, pentru a nu pica și alții în plasa familiei Vlase.

Viața politică a lui Vlase, nu prea strălucită, dar lungă!

Cariera politica a lui Vlase nu a fost una prea stralucita. A activat in partide mici ca presedinte, iar ultima oara incerca sa faca cartile la USR Buzau pentru a se autoproclama prefect al judetului Buzau.

Sursă foto: captură de ecran YouTube/NewsBuzau
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

2 thoughts on “VLASE ȘI-A ȚEPUIT ANGAJAȚII: NU LE-A PLĂTIT CAS-UL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *