Diaspora Europeană și IPJ Buzău, lovitură pentru Mafia Lemnului. Cinci bărbați arestați, pentru 29 de zile, pentru tăierea a sute de arbori la Nehoiu, județul Buzău.

Anunțul IPJ-Buzău vine în urma acțiuni din teren a grupului civic Diaspora Europeană desfășurată în perioada 19-21 Ianuarie 2022 din zona Nehoiu.

“La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au reţinut 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, toţi din Nehoiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2022, bărbaţii, printre care şi un angajat silvic, ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras din suprafaţa împădurită a zonei Nehoiu, 449 de arbori din diverse esenţe, cu un volum de 452 de metri cubi. Prejudiciul este estimat la 175.000 de lei. În data de 24 martie a.c., în urma administrării materialului probator, instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru unul dintre bărbaţi, în vârstă de 61 de ani, din Nehoiu, respectiv continuarea cercetărilor faţă de celelalte 4 persoane sub măsura arestului la domiciliu” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Din primele Informații, pădurarul Coman Constatin se află în arestul Poliției în acest moment, iar 4 bărbați : Radu Ion Adrian, Tache Vasilică, Pisău Costică și Pisău Dănuț se afla în arest la domiciliu, toți cu mandat de 29 de zile. Poliția și Justiția din România încep să își facă treaba, pentru ce sunt plătiți din bani publici!

Sursă: Facebook/Diaspora Europeană Oficial

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *