Consiliul de Administrație al CNAIR a decis înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Această direcție regională va avea în administrare infrastructura rutieră de pe raza județelor Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.

Rețeaua rutieră aflată în administrarea DRDP București, Constanța și Iași este în lungime totală de 7605 km, iar pe perioada de iarnă se înregistrează frecvente fenomene meteorologice (precipitații abundente, viscol, polei) care duc la închiderea unor sectoare de drumuri pe perioade relativ mari de timp, cu consecințe directe asupra asigurării desfăşurării în condiții de siguranță a traficului rutier. Înființarea DRDP Buzău nu presupune costuri financiare suplimentare pentru CNAIR, având în vedere faptul că resursa umană necesară desfășurării activității este asigurată din personalul existent la nivelul celor patru secții de drumuri naționale din componență și din posturile vacante transferate de la CNAIR Central, DRDP București, Constanța și Iași. Rolul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău va fi acela de a asigura un management performant și echilibrarea ponderii kilometrilor de infrastructură administrată de către structurile teritoriale ale CNAIR.

DRDP Iași și lacomul Liviu Dragnea

Inițial județele Buzău, Brăila, Galați și Vrancea, au aparținut de DRDP Iași, însă în acel moment Dragnea și fieful PSD Teleorman aruncau doar în acea zonă cu bani, iar în DRDP Iași ajungeau o suma foarte mică.

Oprișan mai darnic cu Buzăul

Potrivit unor surse din vechiul DRDP Vrancea, Buzăul a primit de zece ori mai mulți bani pentru asfaltări și deszăpezire după ce băieții deștepți ai lui Oprișan au decis să înființeze o nouă direcție regională, de care a aparținut și Buzăul.

Implicarea lui Ciolacu la DRDP Buzău

Pe de altă partea, aceeași sursă ne-a declarat în EXCLUSIVITATE că micul vânzător de blugi de la Buzău are o implicare clară în decizia de mutare a DRDP Vrancea la Buzău.

Conform sursei citate, la DRDP Vrancea oricum lucrau mulți oameni „impuși” de la Buzău și erau nevoiți să facă naveta la Focșani.

Deszăpeziri fictive de peste 100 de mii de euro în Vrancea

Patru funcționari din Consiliul Județean Vrancea sunt suspectați că în perioada 2017-2018 au acceptat plăți pentru acțiuni fictive de deszăpezire în valoare de 100.000 de euro. Curtea de Conturi Vrancea a interpretat că există un prejudiciu de 547.581 lei în urma derulării contractului de deszăpezire aferent perioadei 2017 – 2018, când președintele CJ era Marian Oprișan, motiv pentru care actualul președinte al consiliului, Cătălin Toma, a emis decizii de imputare pentru patru functionari din instituție.

Monopolul pe deszăpeziri dar și pe asfaltările de pe drumurile județene, din 2004 şi până acum, îl dețin firmele lui Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea, supranumit şi „regele asfaltului” din județ, până acum câtva timp propus de PSD pentru funcția de prefect, dar respins de premierul Ciucă.

În anul 2019, Curtea de Conturi Vrancea a verificat documentele Consiliului Judeţean Vrancea pentru deszăpezirea din iarna 2017- 2018, iar constatările au fost că bugetul judeţului a fost prejudiciat cu sume importante.

„A rezultat faptul că au fost pretinse la plată de către prestator, însuşite la plată şi achitate de către beneficiar, în mod nejustificat, în raport cu reglementările tehnice în vigoare, precum şi cu angajamentele contractuale prin care acestea au fost asumate, volume de servicii nereale în valoare totală de 547.581 lei”, au aratat inspectorii Camerei de Conturi Vrancea.

Din compararea cifrelor puse la dispoziţie de prestator cu numărul de ore înscris în documentele ce au stat la baza decontărilor a rezultat un număr de 1.992 ore pentru care au fost pretinse la plată în mod nejustificat şi achitate nelegal, servicii de combatere a poleiului şi deszăpezire, în afara intervalelor de timp în care intervenţia utilajelor era justificată. În raport, Curtea de Conturi spune că bugetul judeţului Vrancea a fost prejudiciat cu suma de 620.644 de lei, din care 547.581 de lei sunt plăţile nelegale şi 73.063 de lei sunt majorări de întârziere aferente plăţilor nelegale.

Va urma continuarea!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “MAFIA ÎN FIEFUL PSD. DRDP S-A MUTAT DIN VRANCEA LA BUZĂU”
  1. INFORMARE –
    Sectiile SDN Focsani si SDN Galati au apartinut (apartin inca pana la operationalizarea DRDP Buzau), de DRDP Iasi. SDN Braila apartine de DRDP Constanta;
    A apartinut de DRDP Iasi pana in decembrie 1990, cand s-a infiintat DRDP Constanta, care a preluat de la DRDP Bucuresti, sectiile Constanta, Tulcea, Slobozia si Calarasi, si de la DRDP Iasi, sectia Braila. Sectia Buzau nu a apartinut niciodata de DRDP Iasi.
    DRDP Focsani (nu Vrancea, sectiile de drumuri nu au aceeasi denumire cu judetul – vezi sectia Barlad pentru jud Vaslui, vezi sectia Slobozia pentru Ialomita, etc….), s-a infiintat in cursul anului 2019, dar Oprisan, s-a poticnit prea mult la diferite nume de sefi, a intarziat, psd a pierdut guvernarea in toamna 2019, DRDP Focsani nu era inc aoperationala, si noii guvernanti au desfiintat ,,lucrarea”…Acum sincer, e bine sa se mai infiinteze o directie de drumuri nationale, pentru o mai buna administrare, dar eu unul ma asteptam sa fie DRDP Galati sau Braila, orase mari, oricum peste Buzau sau Focsani… In fine, s-a infiintat DRDP Buzau (din initiativa micului vanzator de blugi – cum bine stiti d-voastra – si a cumparatorului de Arbidol de la taraba – dupa spusele lui !!!!!???? ce parere o fi avand colegul Rafila ??? ), acum, noi drumarii asteptam operationalizarea DRDP Buzau, pentru a preda proiectele si lucrarile aferente SDN Galati si Focsani de la DRDP Iasi, aferente SDN Braila, de la DRDP Constanta si SDN Buzau de la DRDP Bucuresti. Trebuie sa intram in normalitate, pentru ca trece timpul si PNRR asteapta proiecte, nu incalceli birocratice…Inteleg ca DRDP Buzau are director general, are sediu pe Independentei nr. 63 – si mai departe, ne puteti spune d-voastra ce stiti.. Asadar, arr fi bine sa intree in paine mai repde DRDP Buzau. SUCCES IN ACTIVITATEA D-VOASTRA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *