Declaraţiile premierului Ludovic Orban au fost făcute la finalul şedinţei organizate la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani în urma tragediei de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

Orban a spus că decizia privind transferul medicului român în Belgia a fost luată de specialiştii de la Spitalul Floreasca. Premierul a precizat că în spitalele din România există locuri pentru tratarea arşilor şi că statul va continua să investească în unităţile medicale.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

„Sunt proiecte de investiţii în curs, ele au stagnat o bună perioadă. Se derulează, le tratăm cu maximă atenţie, indiferent de forma de finanţare. Pot să vă spun că există astăzi locuri de tratare pentru mari arşi în spitale şi în Bucureşti şi în Timişoara. Decizia de a-l transfera pe domnul doctor la Spitalul din Belgia a fost luată pe baza informaţiilor la starea de sănătate în urma actului eroic pe care l-a făcut. Iar ulterior din evaluarea specialiştilor de la Floreasca s-a convenit că este o decizie corectă. Şi ne bucurăm că am putut asigura tratarea domnului doctor în cele mai bune condiţii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Sursa – Mediafax

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *