alunecare de teren scortoasa

Update: Primarul Comunei Scorțoasa face primele declarații după incidentul din satul Poiciori: ”Este vorba de suprafață mică, de aproximativ 100 mp. O zonă ușor instabilă , la limita DJ 220 A, s-a activat fără să creeze pagube materiale sau umane.”

În comuna Scorțoasa, județul Buzău, lucrările de canalizare, inițiate cu fast și cu preoți în urmă cu o lună, au provocat o adevărată tragedie pentru familia Lacatușu. Într-un eveniment neașteptat și devastator, o alunecare de teren a afectat locuința acestora, punând în pericol acoperișul de deasupra capului a celor cinci membri ai familiei.

Proiectul inițial nu prevedea săparea după zidul de stabilizare al terenului, însă antreprenorul angajat pentru lucrare, sub pretextul evitării spargerii asfaltului de pe drumul județean, a decis să ignore proiectul și să sape direct în zonă respectivă. Această abatere a dus la alunecarea de teren și la impactul asupra casei familiei Lacatușu.

Totuși, trebuie menționat că dacă firma de construcții spărgea asfaltul, tot aceasta trebuia să suporte cheltuielile de reparații a drumului județean.

Prefectul Județului Buzău, Daniel Țiclea, a intervenit în această situație și a declarat pentru ziarul nostru că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a remedia situația și pentru a evalua eventualele răspunderi. În schimb, edilul comunei Scorțoasa, Vasile Săcuiu, a refuzat să ofere vreun punct de vedere în legătură cu incidentul și impactul negativ asupra cetățenilor săi.

Familia Lacatușu se confruntă acum cu perspectiva reală de a-și pierde locuința și se teme pentru siguranța lor în urma neglijenței edilului și a deciziilor discutabile luate de antreprenorul responsabil cu lucrarea. Autoritățile locale sunt acum sub presiunea opiniei publice pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor repeta și că rezidenții din Scorțoasa vor fi protejați în viitor.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
One thought on “Lucrările ilegale au dus la o alunecare de teren și afectarea unei locuințe din Scorțoasa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *