lucian romascanu

Lucian Romașcanu a fost desemnat drept viitorul președinte al Consiliului Județean Buzău, după ce problemele întâmpinate de fostul candidat, Petre Emanoil Neagu, au dus la retragerea acestuia din cursa electorală pentru alegerile locale din iunie 2024.

Decizia a fost luată într-o ședință, vineri, în cadrul PSD Buzău, iar liderul partidului, Marcel Ciolacu, nu ar fi străin de această hotărâre.

Competiția electorală pentru Consiliul Județean Buzău este acum simplificată, având în vedere că la acest moment doar un primar de comună se află la PNL, restul fiind transferați în ultimele luni la PSD.

Romașcanu are șanse să câștige funcția cu peste 90% din voturi

Astfel, Lucian Romașcanu este văzut ca favorit și se estimează că ar putea obține peste 90% din voturile pentru funcția de președinte al CJ Buzău. Așteptările sunt mari în rândul susținătorilor săi, iar Romașcanu este acum în centrul atenției, pregătindu-se pentru responsabilitățile care îi revin în conducerea județului Buzău, conform puterea.ro.

Petre Emanoil Neagu poate candida din partea PNL sau AUR

Odată cu retragerea sa din cursa pentru președinția CJ Buzău, se conturează diverse scenarii privind viitorul lui Petre Emanoil Neagu. Surse din politica locală sugerează că acesta ar putea să încerce o răzbunare și să fragmenteze voturile PSD, candidând fie din partea PNL, fie cel mai probabil din partea AUR. Este posibil ca Neagu să își adapteze strategia electorală pentru a contracara influența PSD și pentru a-și asigura o poziție mai favorabilă în competiția politică.

Declarația lui Petre Emanoil Neagu, în exclusivitate pentru Ziarul Puterea, în care și-a exprimat hotărârea de a candida „cât timp Dumnezeu îl va ține sănătos”, adaugă o notă de determinare și angajament în privința carierei politice a acestuia. Afirmându-și determinarea de a rămâne implicat în sfera politică, Neagu își subliniază dedicarea față de cauzele pe care le susține și dorința de a servi comunitatea, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină.

Această declarație poate să indice faptul că Neagu nu va renunța ușor la aspirațiile sale politice și că este hotărât să își continue activitatea în domeniul public, fie că va fi prin intermediul unei candidaturi la alegerile locale sau prin alte mijloace de implicare civică. Astfel, chiar dacă nu va candida pentru funcția de președinte al CJ Buzău în următoarea competiție electorală, este posibil ca Neagu să rămână un jucător important în peisajul politic local, urmărind să își promoveze viziunea și să își servească comunitatea în alte roluri și funcții publice.

Pe de altă parte, există speculații că Petre Emanoil Neagu ar putea să își continue cariera politică în altă direcție, având în vedere că activitatea sa la CJ Buzău a fost marcată de inițiative precum donații și înfrățiri cu raioane și orașe din Republica Moldova. Se vehiculează chiar posibilitatea ca Neagu să fie desemnat consul în Republica Moldova, o mutare care ar reflecta angajamentul său pentru consolidarea legăturilor transfrontaliere și promovarea cooperării între cele două țări.

Constantin Toma, primarul Buzăului, nu este străin de înlăturarea lui Neagu

În mijlocul confruntărilor intense dintre Toma și Neagu, atât în cadrul partidului, cât și în presă, a avut loc o întâlnire secretă de negocieri la doar două luni înainte de alegerile locale din 2020. Romeo Lungu, pe atunci vicepreședinte al CJ, și Lucian Romașcanu, s-au întâlnit la Primăria Buzău cu primarul Constantin Toma și viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Sorin Apostu.

Cu toate că această întâlnire era menită să se desfășoare în liniște, Neagu a declarat la momentul respectiv că intenționează să candideze oricum, chiar și fără susținerea PSD. Astfel, la alegerile din 2020, varianta ca Lucian Romașcanu să candideze pentru funcția de președinte CJ Buzău a picat.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *