La ora 12:00, în ziua de 1 Decembrie, când România sărbătorește Ziua Națională și comemorează 105 ani de la Marea Unire, liderii social democrati din Buzău, primarul municipiului Buzău, Constantin, și președintele Consiliului Județean Buzău, au surprins opinia publică prin absența oricărui mesaj oficial.

Cu toate că această zi are o semnificație deosebită în istoria țării și este marcată printr-un context festiv cu parade, ceremonii și evenimente dedicate, liderii social democrati din Buzău au ales să rămână tăcuți, neefectuând niciun anunț sau comunicat cu privire la această sărbătoare națională.

Acest comportament a stârnit curiozitatea și reacția publicului, care aștepta cu anticipație mesaje și cuvinte de încurajare sau reflectare din partea liderilor locali. Absența unui astfel de gest din partea acestora atrage atenția asupra modului în care liderii social democrati din Buzău gestionează comunicarea cu comunitatea în momente cheie ale istoriei naționale.

Cu toate acestea, cetățenii și susținătorii celor doi aleși își exprimă așteptările cu privire la o eventuală reacție ulterioară a liderilor social democrati, subliniind importanța transmiterii de mesaje și a implicării lor în evenimente de anvergură națională, cum este Ziua Națională a României și aniversarea Mării Uniri.

Marcel Ciolacu: Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre

În mesajul său transmis cu ocazia Zilei Naționale, premierul Marcel Ciolacu reflectă asupra provocărilor actuale cu care se confruntă lumea, subliniind că acestea sunt situații dificil de anticipat acum câțiva ani. Evocând istoria și Marea Unire din 1918, el reamintește puterea unității naționale și subliniază că fiecare provocare a prezentului oferă oportunitatea de a demonstra că, împreună, românii au capacitatea de a atinge obiective mărețe.

Premierul își exprimă dorința de a retrăi spiritul unității care a animat înaintașii noștri cu 105 ani în urmă, în timpul Marii Uniri. Cu recunoștință față de istorie, Ciolacu evidențiază faptul că prezentul ne pune în fața unor situații dificile, iar România, ca și restul lumii, nu este ferită de aceste provocări.

Marcel Ciolacu subliniază că atingerea obiectivelor mari impune eforturi colective și înțelegerea preocupărilor fiecărui român. Mesajul său accentuează importanța unității în acțiunile întreprinse, indiferent dacă este vorba despre cetățeni, societatea civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau clasa politică. În momentele în care diviziunile amenință să ne separe, premierul îndeamnă la solidaritate, amintindu-ne că suntem cu toții români și avem un drum comun de parcurs ca națiune.

Cu un apel la unitate și colaborare, Marcel Ciolacu încheie mesajul, dorind „La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, România!”, subliniind importanța unei țări puternice, orientate spre dezvoltare, care să se reflecte nu doar în plan economic, ci și în viața de zi cu zi a cetățenilor.

„O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este obiectivul firesc, capabil să ne unească pe toți – cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau clasă politică.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți, dar – mai ales – viitorul copiilor și tinerilor români.

Eu cred cu toată puterea în viitorul acestei țări! De aceea, pe lângă îndatoririle oficiale, am sărbătorit astăzi alături de copii, povestind despre eroii care au făcut posibilă România Mare, dar și desenând împreună viitorul acestei țări!

La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, Romania!”, a transmis Marcel Ciolacu.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *