Liceul Tehnic obține finanțare record pentru un proiect educațional de anvergură

Robert Harabagiu, directorul Liceului Tehnic din Buzău, a anunțat astăzi cu entuziasm aprobarea celui mai mare proiect accesat de instituție până în prezent. Cu un buget record de 2.463.269,83 lei, acesta este singurul proiect din județul Buzău care a primit finanțare de o asemenea amploare.

Proiectul, intitulat “Construim împreună viitorul – mentorat prin stagii de practică ale elevilor din Liceul Tehnic Buzău“, are ca obiectiv îmbunătățirea calității și relevanței educației și formării pentru piața muncii. Acesta va sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv competențe de antreprenoriat și digitale, promovând totodată formarea duală și sistemele de ucenicie.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 252 de elevi din cadrul Liceului Tehnic Buzău, care studiază în diverse domenii, precum mecanică auto, frigotehnie, comerț, bucătărie, ospătărie, activități economice, administrație, protecția mediului, telematică, turism și organizare de evenimente. Fiecare elev va primi o subvenție în bani, care poate ajunge până la 3.420 lei pentru specializarea mecanic auto, decontarea cheltuielilor și un kit pentru practică.

Dotări în valoare de 163.000 de lei pentru laboratorul auto

Proiectul va asigura dotarea școlii cu echipamente de ultimă generație. Laboratorul auto va beneficia de o dotare de peste 163.000 lei, incluzând un simulator auto, bănci de lucru, seturi universale de scule, analizoare de gaze, dispozitive pentru curățarea și testarea injectoarelor și multe altele. Laboratorul de gastronomie va fi echipat cu cuptor și plită, iar laboratorul de servicii economice, comerț și turism va fi amenajat cu multifuncționale, softuri de gestiune contabilă, mobilier și consumabile.

“Felicitări doamnei profesor Aurora Oprea, manager de proiect, pentru această reușită excepțională! Mulțumim Primăriei Municipiului Buzău pentru sprijinul acordat: susținere, consultanță și asigurarea contribuției proprii”, a declarat Robert Harabagiu.

Acest proiect reprezintă un pas important în modernizarea și adaptarea învățământului tehnic la cerințele actuale ale pieței muncii, oferind elevilor șanse sporite de succes profesional.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *