Examenul de Bacalaureat din 2024 a fost un adevărat obstacol pentru elevii Liceului Tehnologic din comuna Vernești, județul Buzău. Din cei șapte candidați înscriși în sesiunea iunie-iulie, niciunul nu a reușit să promoveze examenul maturității. Cea mai mare medie obținută aici a fost 4,86, aparținând unui elev care a reușit să ia note peste 5 la română și matematică, dar a picat la disciplina profilului, biologie vegetală și animală, cu nota 3,70.

Cinci dintre candidați au obținut medii sub cinci, în timp ce al șaptelea elev a fost declarat neprezentat. Rezultatele detaliate pot fi consultate pe site-ul oficial al liceului.

La alte licee din județ, rezultatele au fost de asemenea slabe. La Rușețu, singurul elev înscris la Bacalaureat a ratat promovarea, obținând 5,50 la română și 4,30 la biologie, iar la matematică nu s-a prezentat. La liceul tehnologic din orașul Pătârlagele, unicul candidat a fost respins cu media finală de 5,76.

Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat a înregistrat patru reușite din zece înscriși, iar Liceul Tehnologic Agricol Smeeni a avut doi promovați din opt candidați, conform reporterbuzoian.ro.

În contrast, Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău a obținut cele mai bune rezultate din județ, cu un singur elev respins din totalul de 299 de candidați.

Aceste rezultate subliniază discrepanțele mari între liceele din județ și ridică semne de întrebare privind nivelul de pregătire al elevilor din anumite unități de învățământ.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *