În weekend, Gică Baciul, cel mai vârstnic locuitor din comuna Mânzăleşti și unul dintre veteranii buzoieni, și-a deschis ograda pentru participanții la primul reality show în social media din România – Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului.

Concurenții au ajuns aici să vadă grunjul de la Mânzăleşti, aflat la confluența dintre Pârâul Slănic şi Pârâul Jgheab, Muzeul Timpul Omului, un loc pe cât de complex și de fermecător pe cât sugerează numele lui, dar și oamenii-legendă ai acestui loc din Ținutul Buzăului. La muzeu este locul unde s-au întâlnit cu Cecilia Petrescu, o enciclopedie vie a artei și tradiției din zona Mânzălești, sufletul Ansamblului Breazăul și în același timp personalitate propusă pe lista de oameni TEZAR VIU. Ea este cea care i-a îndemnat pe concurenți să se îndrepte către Gică Baciul, veteran de război, un pilon important al comunității, doinitor la fluier și păstrătorul tradițiilor locale.

La intrarea în ogradă, îngrijită impecabil chiar de bătrânul cu o experiență de viață de peste 100 de ani, Toader Păun, gazda primului reality show în social media din România, i-a întâmpinat pe participanți alături de Gică Baciul, dar și de Cristian Micu, fiul lui Mircea Micu, unul dintre puținii interpreți care își fac singuri instrumentele muzicale.
Pe lângă probele pregătite concurenților, toți au rămas surpinși când Gică Baciul a ținut să se prindă în horă cu dansatorii Ansamblului Breazăul, să facă o demonstrație a dansului „Baba și Unchiașul” și a cântat chiar și la fluier pentru primul reality show în social media în România, realizat de Cronicari Digitali în Ținutul Buzăului.

Satul Mânzălești din județul Buzău este singurul loc din lume unde se mai poate admira sau chiar participa la dansul ritualic „Baba și Unchiașul”. Cele două personaje mascate, Baba și Unchiașul, intră în horă și iau la dans tinerii, alungând nenorocul și luând în schimb ceva din energia tinereții. Dincolo de a fi ritualic, este un dans comic și o experiență pe care niciunul dintre noi nu a uitat-o, odată intrat în horă cu aceste personaje.
„Baba” pare să facă glume în grupul serios al colindătorilor din Mânzălești. Așa cum se întâmplă în fapt și în viață! „Baba” este amuzantă, iar „Unchiașul” stă puțin posomorât pentru că își invită baba la joc, ea îi arată cât de bătrână este și că o dor oasele, negociază și un flăcău din grup cere „baba” la joc și repede femeia trecută bine de prima tinerețe acceptă ca să primească energia tinereții și vigoare, și joacă de rupe podeaua. „Unchiașul” se înfurie. „Baba” joacă ba cu un flăcău, ba cu altul, însă se întoarce la „Unchiașul” ei, cu care își împarte viața.

Momentele de colecție surprinse în curtea lui Gică Baciul vor putea fi urmărite video în primul reality show în social media din România, „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”, pe canalul de YouTube Cronicari Digitali, în luna septembrie. Până atunci, momentele filmate de partipanți pot și încă văzute ca stories pe conturile lor de Instagram și pe contul @cronicaridigitali.
Marți va fi ultima zi de ”Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului”, când echipele vor face o cursă contra cronometru pentru câștigarea competiției. Câștigătorul va fi dezvăluit în septembrie, când pe contul de YouTube Cronicari Digitali.
La pas sau cu mașina, creatorii de conținut contribuie în aceste zile la viralizarea Ținutului Buzăului pe Instagram documentând aventurile lor în toate locurile speciale din această regiune a României.
Primul reality show în social media din România poate fi urmărit prin hashtagul #CronicariDigitali.
„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România, Orange România, Electrolux România, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău, alături de Ursus Breweries. Partener de mobilitate este Trust Motors, iar partenerul pentru video storytelling este DJI. Creatorii de conținut pornesc la drum cu Magic FM.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *