VIDEO | Klaus Iohannis: Nu se va prelungi STAREA DE URGENȚĂ. Vezi detalii

Președintele României a avut astăzi, de la ora 12.00, o ședință la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. Klaus Iohannis a declarat că nu va prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare STAREA DE ALERTĂ.

Acesta a precizat că vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. Românii vor putea să se deplaseze în localitate fără declarația pe propria răspundere.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 4 mai 2020

„Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic și al stării de urgență. În weekendul de 1 Mai, am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine și am fost mulțumit de modul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Unele dintre deciziile pe care le-am luat astăzi sunt de mare interes.

Starea de urgență nu va fi prelungită, așadar data de 14 Mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând cu 15 Mai, vom întra într-o așa numită stare de alertă. Epidemia nu a trecut, trebuie să avem foarte mare grijă în continuare. În ciuda a ceea ce auziți la televizor, nu știe nimeni cât va mai dura această epidemie.

După 15 Mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, dar nu este bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un pas fiind cam de două săptămâni. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni la începutul lui iunie, apoi la jumătatea lui iunie, șamd.

De la 15 Mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, dar și cabinetele stomatologice sau muzeele. Toate în condiții speciale de distanțare și de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Măsurile de relaxare de pe 15 Mai nu se vor aplica și în localitățile aflate în carantină.

Deplasările vor fi restricționate pentru a se pleca din localitate. Se va putea însă pleca în interes de serviciu sau pentru urgențe medicale, precum și pentru sporturile individuale, precum mersul pe bicicletă. Rămân interzise întâlnirile mai mari de 3 persoane, asta e valabil și când mergem să facem mișcare în aer liber”, a declarat, preşedintele Klaus Iohannis.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *