JURNALUL DE PREFECT, SĂPTĂMÂNA 14 – 18 SEPTEMBRIE

Stimați buzoieni,

Săptămână de săptămână, suntem conectați la toate evenimentele și problemele importante din județul Buzău. Lupta împotriva noului Coronavirus reprezintă încă primul punct de agenda de lucru zilnică și facem tot ce ne stă în putință pentru a preveni îmbolnăvirile. De asemenea, pregătirile pentru alegerile locale sunt în linie dreaptă. În rândurile de mai jos, vă invit să parcurgeți o scurtă radiografie a activităților derulate zilele trecute, în ”Jurnal de Prefect”:

Luni, 14 septembrie: Am început ziua cu un mesaj pentru cadrele didactice, elevi și părinți, la început de an școlar, unul total diferit, cu multe provocări și griji. A urmat o scurtă ședință cu șefii de servicii din cadrul Instituției Prefectului. Apoi, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean pentru a face o scurtă analiză a modului în care au început cursurile în unitățile de învățământ din județ. Am continuat ședințele cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău, care au demarat controalele sanitare în toate școlile, grădinițele și am cerut să se pună un accent deosebit pe acest aspect. Bineînțeles, că din agenda zilnică nu au lipsit discuțiile despre alegerile locale din 27 septembrie.

Marți, 15 septembrie: Am avut discuții cu colegii din departamentul juridic, în care am tratat mai multe dosare importante și am stabilit câteva detalii pentru următoare ședință a Comisiei de Fond Funciar. Am discutat cu reprezentanții Biroului Electoral Județean și am verificat toate documentele necesare astfel încât să nu existe probleme în derularea procesului electoral.

Miercuri, 16 septembrie: Am început ziua cu o ședință alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar Județean. S-au discutat toate problemele care s-au iscat în primele zile de școală, dar, din fericire, nu am întâmpinat nicio situație gravă. Miercuri, mi-a fost adusă la cunoștință o situație a unei ferme de porci din județul Buzău, unde exista suspiciunea de infecție cu virusul pestei porcine africane. Am purtat discuții cu DSVSA și am solicitat să ia măsuri urgente.

Joi, 17 septembrie: Am desfășurat o scurtă ședință cu o parte dintre colegii mei, alături de care am vorbit despre organizarea alegerilor locale din 27 septembrie, mai ales că urma să primim buletinele de vot. Ulterior, am avut o discuție cu directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău despre măștile ce trebuie să ajungă la personalul din secțiile de vot. Materialele de protecție au ajuns la Buzău și vor fi distribuite odată cu buletinele de vot. A venit rândul DSVSA să discutăm despre situația fermei de porci. S-a confirmat prezența virusului PPA și a fost nevoie de un plan de măsuri.

Vineri, 18 septembrie: Am început ziua cu ședința săptămânală cu structurile MAI, unde prioritare au fost problemele apărute pe parcursul primei săptămâni de școală. Tema alegerilor locale nu a lipsit de pe agendă, mai ales că la orele prânzului, la Buzău, au ajuns buletinele de vot. Acestea au fost descărcate și depozitate într-un spațiu al Prefecturii, unde, până la distribuire, stau sub paza Jandarmeriei.

Sâmbătă, 19 septembrie: Săptămâna de lucru nu s-a încheiat vineri. Sâmbătă am fost prezent la serviciu alături de colegii din Prefectură, care au muncit fără oprire pentru ca fiecare secție de votare să aibă toate cele necesare în ziua de 27 septembrie. Am monitorizat toate desfășurările de forțe care au avut loc, zilele acestea, în vederea organizării alegerilor.

Ne așteaptă o săptămână plină. Nu lăsăm garda jos în lupta cu noul Coronavirus, avem atenția îndreptată către unitățile de învățământ și, duminică, vom fi prezenți la datorie pentru a veghea la buna desfășurare a alegerilor locale. O săptămână plină de reușite și multă sănătate vă doresc tuturor!

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *