Jurnalistul buzoian Auraș Tereacă este un pion principal în spatele primarului Toma și a politicienilor din județ. Aproape zilnic, acesta postează realizările edilului și noile asfaltări, însă în stiauții critice jurnalistul caută câte o chichiță pentru a-și scoate sponsorii din diverse scandaluri.

Spre exemplu, zilele trecute publicam un articol despre cum ministrul agriculturii Petre Daea a cumpărat produse de la producătorii locali, pe care mai apoi le-a înapoiat producătorilor locali, printr-un angajat de la DAJ Buzău.

Ei bine, la câteva zile distanță de căutări și de interpretări, jurnalistul a găsit o chichiță de scoatere din centrul atenției, la sugestia șefului DAJ, dl. Cosmin Florea.

Citind printre rânduri articolul ce îl deplânge pe Daea, am observat declarația directorului DAJ: ,,Pur și simplu, cumpărăturile erau lăsate în câteva căsuțe pentru că nu puteai să le cari pe toate cu tine. Cum puteai merge după tine cu toate sacoșele, sacii, borcanele cu murături, dulcețuri, miere etc ? La final, șoferul domnului Daea a venit cu mașina și le-a luat pe toate”.

Ei bine, jurnalistul s-a bazat pe declarațiile unui șef de instituții impus de partid, fără să verifice informația. Dacă voia totuși să ilustreze adevărul, venea cu o probă concretă, cu niște imagini de pe camerele de supraveghere, însă acesta s-a bazat pe informațiile furnziate de directorul DAJ, pentru a lua direct apărarea partidului.

Articolul cu pricina poate fi citit AICI.

Au mai existat cazuri, când în urma articolelor publicate de noi, Toma și-a activat scutul.

Spre exemplu, în urmă cu un an publicam articolul ,,500 DE MII DE EURO s-au dus pe apa sâmbetei! Fântânile arteziene au eșuat, moment în care jurnalistul a ținut să publice un alt articol pentru a „lămuri” lucrurile. La acel moment am fost acuzat că sunt în mincinos, deoarece fântânile au costat doar 420 de mii de euro. Ce nu știa dl. Tereacă, era că suma de 500 de mii de euro, era scrisă chiar de el în urmă cu câteva luni, pe blogul lui Toma, pardon, pe blogul său!

Poate că acțiunile jurnalistului sunt unele tocmai normale, în tandem cu zilel noastre, în timp ce partidele politice își asimilează jurnaliști și televiziuni pentru protecție și publicitate. Problema este alta, jurnalistul încasează lunar zeci sau chiar sute de mii de lei din bani publici, de la diferite instituții administrative, precum primării.

2.500 de lei pe lună, pentru publicitatea primarului Toma

Marile subiecte sunt ocolite de jurnaliști pentru a nu supăra puterea, iar jurnaliștii sunt lingușiți cu bani publici.

Spre exemplu, buzoienii.ro, figurează printre cele 21 de publicații online sau programe de TV și radio încasează anual zeci sau chiar sute de milioane din banii publici.

Jurnaliștii locali țin în priză electoratul buzoian cu accidente, spânzurători sau incendii, pentru ca în momente cheie să se folosească de cititori pentru propagandă.

Mai exact, un buzoian plătește taxe și impozite către Primăria Buzău, iar prin directiva primarului banii ajung la un post de radio, TV sau site local, pentru propagandă despre promisiunile edilului PSD sau despre realizările acestuia. Practic buzoienii plătesc taxe și impozite să fie mințiți pe banii lor.

După un simplu calcul, Primăria Muncipiului Buzău cheltuiește pentru osanalele edilului șef 447 de milioane de lei vechi, adică aproximativ 6 miliarde de lei vechi pe an.

[infogram id=”15be1a57-8e7a-4127-b6aa-b26733409964″ prefix=”IlA” format=”interactive” title=”APROXIMATIV 6 MILIARDE DE LEI PENTRU PRESA LOCALĂ”]

Contractele cu presa ale Primăriei Municipiului Buzău nu reprezintă suma reală a contractelor, ci doar o sumă infimă. Instituțiile subordonate primăriei (Compania de Apa Buzău, Trans Bus Buzău, Urbis, SCM Gloria Buzău) au contracte cu presa prin alte contracte încheiate.

Tereacă bărbat, Tereacă femei ș.a.m.d.

Zilele trecute jurnalistul Auraș Tereacă acuza un buzoian că deține un cont fals, după ce acesta publicase un videoclip despre tăierile arborilor din Parcul Crâng.

Jurnalistul local este „as” în creare și gestionarea conturi false. Gestionează mai multe conturi false cu identități de bărbați și femei, însă mai are în „arendă” și contul fiului și a tatalui, care între timp a murit. Dumnezeu să-l ierte!

Spre exemplu, contul său sub identitatea de Mariana Stăncuță, i-a schimbat identiatea în Stancu Marian.

Este de apreciat că totuși buzoienii au conștientizat că sunt mințiți de un mogul de presă, cu facturierul la partid. După publicarea articolului său, mai mulți buzoieni l-au „tăbărât” pe jurnalist.

Să nu arunce buzoienii cu pietre după ei? Așteptăm concluziile voastre!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *