Jurnal de Prefect, o retrospectivă a săptămânii 26-31 octombrie

Dragi buzoieni, Săptămâna trecută a fost una plină de activități. Nicio zi de lucru nu a trecut fără să organizăm o ședință (în sistem audioconferință) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Contextul actual ne obligă să luăm măsuri ferme pentru a limita răspândirea noului Coronavirus. În rândurile de mai jos, este o trecere în revistă a celor mai importante momente din săptămâna trecută.

Luni, 26 octombrieAm început săptămâna cu o ședință de lucru alături de colegii din Prefectură pentru a face un program de activități pentru zilele următoare. Puțin după ora prânzului, am participat la o ședință în sistem videoconferință alături de reprezentanții MAI, ce a avut ca temă organizarea alegerilor parlamentare. Apoi am fost prezent la câteva ceremonii de constituire a noilor Consilii locale.

Marți, 27 octombrieAm purtat discuții cu reprezentanții Biroului Electoral Județean legate de organizarea alegerilor programate în data de 6 decembrie. Până în acest moment, suntem în grafic cu pregătirile și luăm toate măsurile astfel încât procesul electoral să se desfășoare fără incidente. A urmat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia am luat decizii legate de scenariul de desfășurare a cursurilor în unele unități de învățământ.

Miercuri, 28 octombrieAm început ziua cu discuții alături de colegii din Prefectură pentru a ne organiza astfel încât activitatea instituției să se desfășoare fără sincope. Apoi, am condus ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Joi, 29 octombrieAm organizat din nou o ședință a CJSU în cadrul căreia am luat decizii ce au vizat unitățile de învățământ și au fost instituite măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor Covid-19 în unele localitățile în care rata de infectare a atins pragul de 1,5/1000 locuitori. De asemenea, am organizat o ședință alături de reprezentanții structurilor MAI pentru a pune la punct unele aspecte legate de organizarea alegerilor parlamentare.

Vineri, 30 octombrieAm început ziua cu o ședință alături de reprezentanții structurilor MAI. Am condus apoi ședința ordinară a Colegiului Prefectural, desfășurată în sistem audioconferință. De asemenea, am convocat CJSU pentru adoptarea unor măsuri în context Covid-19.

Sâmbătă, 31 octombrieSâmbătă, am fost prezent la birou pentru a organiza o nouă ședință CJSU ce a avut ca temă adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor Covid-19 în comuna Largu, acolo unde rata de infectare a sărit de pragul de 3/1000 locuitori. În fiecare săptămână avem activități diverse și complexe la Instituția Prefectului și încercăm să rezolvăm toate problemele care apar.

Acțiunile pentru limitarea și prevenirea SARS CoV-2 rămân o prioritate pentru noi. În continuare, solicităm cetățenilor județului Buzău precauție, evitarea creării de aglomerații, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, iar purtarea corectă a măștii de protecție să devină o prioritate. Vă urez o săptămână liniștită și multă sănătate!

BUZĂU
SESIZEAZĂ FAPTELE DE CORUPȚIE!

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *