Jurnal de Prefect, o retrospectivă a săptămânii 26-31 octombrie

Dragi buzoieni, Săptămâna trecută a fost una plină de activități. Nicio zi de lucru nu a trecut fără să organizăm o ședință (în sistem audioconferință) a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Contextul actual ne obligă să luăm măsuri ferme pentru a limita răspândirea noului Coronavirus. În rândurile de mai jos, este o trecere în revistă a celor mai importante momente din săptămâna trecută.

Luni, 26 octombrieAm început săptămâna cu o ședință de lucru alături de colegii din Prefectură pentru a face un program de activități pentru zilele următoare. Puțin după ora prânzului, am participat la o ședință în sistem videoconferință alături de reprezentanții MAI, ce a avut ca temă organizarea alegerilor parlamentare. Apoi am fost prezent la câteva ceremonii de constituire a noilor Consilii locale.

Marți, 27 octombrieAm purtat discuții cu reprezentanții Biroului Electoral Județean legate de organizarea alegerilor programate în data de 6 decembrie. Până în acest moment, suntem în grafic cu pregătirile și luăm toate măsurile astfel încât procesul electoral să se desfășoare fără incidente. A urmat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia am luat decizii legate de scenariul de desfășurare a cursurilor în unele unități de învățământ.

Miercuri, 28 octombrieAm început ziua cu discuții alături de colegii din Prefectură pentru a ne organiza astfel încât activitatea instituției să se desfășoare fără sincope. Apoi, am condus ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Joi, 29 octombrieAm organizat din nou o ședință a CJSU în cadrul căreia am luat decizii ce au vizat unitățile de învățământ și au fost instituite măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor Covid-19 în unele localitățile în care rata de infectare a atins pragul de 1,5/1000 locuitori. De asemenea, am organizat o ședință alături de reprezentanții structurilor MAI pentru a pune la punct unele aspecte legate de organizarea alegerilor parlamentare.

Vineri, 30 octombrieAm început ziua cu o ședință alături de reprezentanții structurilor MAI. Am condus apoi ședința ordinară a Colegiului Prefectural, desfășurată în sistem audioconferință. De asemenea, am convocat CJSU pentru adoptarea unor măsuri în context Covid-19.

Sâmbătă, 31 octombrieSâmbătă, am fost prezent la birou pentru a organiza o nouă ședință CJSU ce a avut ca temă adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor Covid-19 în comuna Largu, acolo unde rata de infectare a sărit de pragul de 3/1000 locuitori. În fiecare săptămână avem activități diverse și complexe la Instituția Prefectului și încercăm să rezolvăm toate problemele care apar.

Acțiunile pentru limitarea și prevenirea SARS CoV-2 rămân o prioritate pentru noi. În continuare, solicităm cetățenilor județului Buzău precauție, evitarea creării de aglomerații, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, iar purtarea corectă a măștii de protecție să devină o prioritate. Vă urez o săptămână liniștită și multă sănătate!

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *