Situație de-a râsul-plânsul la Buzău, la întâlnirea dintre șefii inspectoratului școlar, directorii școlilor din oraș și creatorii platformei Adservio, care a avut loc astăzi la Primăria Buzău.

Directorii, în frunte cu Florina Stoian (inspectorul general al ISJ Buzău), s-au adunat, astăzi, la Primăria Buzău, pentru pezentarea programului Adservio.

Cadrele didactice care își vor ține on-line orele (predat, teme, proiecte, note și chiar absențe) nu vor fi chemate să recupereze orele sâmbăta și duminica (în caz că se va decide astfel la nivel național după ce se va depăși problema cu coronavirus). Totuși, există o temere a unor directori/profesori că orele on-line vor fi recunoscute inclusiv de minister și că vor fi plătiți pentru asta, informează buzoienii.ro.

Situația dramatică este că nu toți elevii beneficiază de acest program Adservio, datorită neimplicării unităților de învățământ. În acest context, elevii de clasele a 8-a și a 12-a, sunt cei mai afectați.

Inspectorul general al ISJ Buzău, cu gândul doar la salariu?!

Inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian, a tratat subiectul cu aroganță, aceasta, ”a călcat peste cadavre” și a precizat că orele nu vor fi recuperate. Cea ce rezultă că, la Buzău, prin tehnologia ”Kaizen”, de ultimă generație, elevii vor avea de pierdut. Proiectul sponsorizat de Primăria Buzău, în valoare de mii de euro, nu poate fi accesat de toți elevii din mun. Buzău.

Ion Dobre, lider de sindicat: „E o soluție convenabilă pentru această situație de criză. Nu-i același lucru cu prezența în clasă a elevilor și a cadrului didactic, dar n-avem ce face deocamdată”.

Situația de-a râsul-plânsul

Unul dintre jurnaliștii prezenți la întâlnire, a întreabat-o pe inspectoarea generală a ISJ Buzău următoarele: ,,În cazul în care elevii nu dispun de un telefon mobil?”. Inspectoarea generală, Florina Stoian, a răspuns cu reticență:,,Dacă nu are smartphone, achiziționații unul!”. Deci, cumpărați smartphon copiilor, că așa spune inspectoarea generală.

Notă redacție: Doamna Florina Stoian, dacă părinții nu dispun de posibilități materiale, de unde să susțină elevii lecțiile online?

”Floricica” o dă pe politică!

Foto: observatorulbuzoian.ro

Florina Stoian, o traseistă politic pe modelul Mocanu. Aceasta a fost în PDL, PNL,ALDE și probabil urmează PMP. Florina Stoian, ar fi trecut pragul și la PSD, atunci când Romeo Lungu declara că inspectoarea generală a semnat adeziunea la PSD Buzău.

Foto: observatorulbuzoian.ro

Notă autor: Dragă inspectoare generală, Florina Stoian, noi, elevii de clasa a 12-a, vom avea de pierdut din cauza orelor susținute online. Vă solicităm să vă mai gândiți la situația recuperării orelor sau să vă dați demisia.

Sesizări/drept la repică: stiripesursebz@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *