Niciun șofer nu își dorește să aibă probleme cu mașina, în special pentru că una nouă este foarte costisitoare. Totuși, există metode care să te ajute să eviți cât mai mult vizitele în service. Este important de știut că, pentru a menține mașina în cea mai bună formă și sigură pe măsură ce kilometrii se adună, trebuie să verifici și să schimbi fluidele, să menții anvelopele umflate, să le speli regulat și să nu întârzii niciodată reparațiile atunci când este cazul. 

Din păcate, din ce în ce mai multe astfel de servicii devin destul de costisitoare. De aceea, este important să te asiguri că mașina ta funcționează  la parametri optimi cât mai mult timp.

Iată TOP 3 lucruri de care să ții cont ca să întârzii cât mai mult înlocuirea mașinii tale!

  1. Schimbă fluidele

Uleiul de motor nu este singurul lichid care necesită atenție. Alte fluide care au nevoie de o înlocuire periodică sunt lichidul de transmisie, lichidul de răcire pentru radiator, lichidul de frână și lichidul de servodirecție. Este imperativ să verifici nivelurile de lichid cât mai des. Fii atent la fluidele mașinii pentru a putea depista la timp probleme precum scurgerile, care ar putea provoca daune majore dacă nu sunt remediate. Este indicat să verifici lichidele la fiecare două săptămâni.

  1. Verifică anvelopele

Anvelopele sunt conexiunea directă între mașină și șosea. De aceea, este important să verifici în mod regulat presiunea aerului și starea lor. De exemplu, schimbarea poziției anvelopelor este foarte importantă și reduce uzura neuniformă a benzii de rulare, prelungind astfel durata lor de viață. Este recomandat să faci acest lucru de două ori pe an. Tot ce trebuie să faci este să poziționezi fiecare anvelopă în poziție diagonală. Cu toate acestea, este posibil ca acest model de rotire să nu fie valabil pentru toate mașinile. Prin urmare, este indicat să consulți manualul de instrucțiuni ca să afli procesul corect. De asemenea, anvelopele trebuie să fie în permanență umflate pentru a evita o pană nedorită. Ca să te asiguri că ai piese calitative și de durată, poți achiziționa cauciucuri Continental de pe site-ul anvelope-oferte.ro.

  1. Schimbă uleiul

Este foarte important să schimbi uleiul în mod regulat. Acest lucru va îmbunătăți kilometrajul și va proteja motorul. Uleiul trebuie schimbat la fiecare 10.000 sau 15.000 de kilometrii parcurși sau la fiecare trei sau șase luni. Mașina ta îți mai poate da semne că ar trebui să faci acest lucru mai devreme, cum ar fi un motor zgomotos. Dacă schimbi uleiul în mod corespunzător, poți câștiga un număr în plus pe kilometraj. Ai grijă să înlocuiești și filtrul atunci când faci acest pas. Nu are sens să pui ulei curat într-un filtru murdar. 

Cu alte cuvinte, este posibil să prelungești durata de viață a mașinii tale. Însă, pentru a obține acest rezultat trebuie să o verifici constant și să nu amâni lucruri cum ar fi umflarea anvelopelor sau schimbul uleiului, care pot afecta negativ mașina dacă nu sunt efectuate la timp. 

Sursa foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *