Dacă sunteți curajoși, dar în același timp vă doriți să îi ajutați pe cei din jur, ați putea deveni salvatori în timpul liber. Este și un moment potrivit, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al județului Buzău caută voluntari.

Perioada de recrutare și de de înscriere se desfășoară până pe 6 martie, perioadă în care candidații trebuie să-și depună dosarele, iar în perioada 09-13 martie acestea vor fi analizate, ulterior, în perioada 21 — 28 februarie, vor fi încheiate contractele de voluntariat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al județului Buzău organizează o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să își desfășoare activitatea în calitate de voluntar în cadrul instituției noastre. Aflată la cea de-a zecea etapă, Campania ,,Salvator din pasiune” își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în diseminarea, respectiv aplicarea informațiilor acumulate la nivelul comunităților. Activitatea voluntarilor este cât se poate de importantă, iar pregătirea acestora se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor cursuri de pregătire teoretică și practică cu specialiști din cadrul inspectoratului.

Pentru a se putea înscrie în Programul de voluntariat, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;

– apt din punct de vedere medical;

– să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție;

– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

În cadrul activității de recrutare şi înscriere, candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente:

– cerere de înscriere;

-certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

– copie după actul de identitate;

– aviz psihologic, cu mențiunea ,,apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul I.G.S.U.”;

– act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare  (nu există un minim de studii de care persoana care dorește să acceadă la programul de voluntariat trebuie să dispună);

– adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” (nu este necesară obținerea unei adeverințe de la un medic de medicina muncii, dar aceasta poate fi acceptată);

– acordul scris al părinților/tutorelui legal (doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani).

Calendarul de recrutare:

10.02 – 06.03.2020 depunerea dosarelor de către solicitanți, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 15.00 , la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al Județului Buzău situat în str. Bistriţei, nr. 51, Buzău;

09.03 – 13.03.2020  – verificarea dosarelor și avizarea acestora;

14.03.2020 – ora 08.30 semnarea contractelor de voluntariat şi a fişelor de instruire individuale privind securitatea şi sănătatea în muncă, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al Județului Buzău.

Calendarul de pregătire:

– În zilele de 14-15.03.2020 şi 21-22.03.2020 – în intervalul orar  0830-1430  – Curs introductiv pentru voluntari;

–  În zilele de 28.03, 29.03, 04.04, 05.04 şi 11.04.2020 – în intervalul orar  08.30-14.30  – Curs prim-ajutor de bază.

Cursurile se vor desfăşura la Clubul Detaşamentului de Pompieri Buzău.

Candidații admiși vor fi informați telefonic pentru a se prezenta în vederea semnării contractelor și furnizarea informațiilor necesare următoarelor activități.

Relații suplimentare puteți obține la numărul de telefon: 0238/724059 int. 27156, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *