De noaptea minții, fostul lider al USR – Irinel Cîrstea, a fost exclus de noua conducerea a partidului, în frunte cu Mihai Răzvan Moraru.

Întrebat de noi, cum este posibil ca fostul lider al USR să fie exclus din partid pentru delict de opinie, Moraru a răspuns că excluderea a fost în urma mai multor sesizări transmise în cadrul Biroului Județean.

,,Nu acesta a fost motivul excluderii – delict de opinie. Excluderea a fost decisă după mai multe sesizări transmise către Biroul Județean, prin care i se reproșau Domnului Cîrstea comunicările publice prin care a lezat imaginea partidului, acuzații și calomnii aduse membrilor USRPLUS – unde a fost invitat să probeze acuzațiile însă nu a putut oferi probe care să le justifice, chiar dacă inițial susținea că le are. Prin comportamentul avut cu precădere după data de 01 Octombrie, a adus prejudicii anumitor membri ai USRPLUS, dar și partidului, emițând in spațiul public acuzații neverificate și nejustificate. În plus comunicările publice reclamate nu au fost în subiecte unde a avut opinii contrare pe un anumit subiect, ci a încălcat în mod repetat prevederile statutare”, a spus Mihai Răzvan Moraru, liderul USRPLUS Buzău.

Irinel Cîrstea, câinele plouat și abandonat de partid.

,,Au fost două sesizări: una cu privire la modul în care am susținut referendumul, iar cealaltă cu privire la o postare publică în care spuneam că susțin ideea fără penali în funcții publice indiferent din ce partid fac parte. În ședința de marți seară mi-am spus pledoaria, am spus ce am spus mereu, acest referendum a fost susținut strict din motive administrative așa cum au susținut și alți colegi de-ai mei: primarul Brașovului, colegul meu Lucian Viziteu, colegul deputat Emanuel Ungureanu și alți colegi din țară care doreau să se întâmple acest lucru ca un exemplu de urmat. m urmat o replică foarte interesantă și anume că ceilalți colegi nu fac parte din USR Buzău. Și, doar eu făcând parte din această filială, am fost sancționat. Acum, după excluderea mea, pașii pe care îi vor urma vor fi : depun contestație la Comisia Județeană de Arbitraj și, dacă decizia este nefavorabilă, voi merge la Comisia Națională de Arbitraj, dar sper să se judece favorabil și să mă repună în drepturi”, a declarat la Focus Tv, Irinel Cîrstea.

Sâmânța scandalului, un jurnalist cu interese materiale, din „scorbura” lui Moraru și Ciolacu.

În scandalul partidelor USR și PLUS, a fost trimis ”săgeată” jurnalistul unui ziar din Buzău, „câine” de casă al lui Ciolacu și al lui Moraru.

Încasând sume considerabile de bani prin contracte pe filiera PLUS, acesta a atacat continu filiala USR Buzău, însă în tot acest timp a stat sub sutana lui Moraru, liderul PLUS Buzău. Recent, acesta a scris un articol prin care a apreciat liderul USRPLUS – Mihai Răzvan Moraru, pentru decizia de înlăturare a fostului lider USR, Irinel Cîrstea.

Mai jos am să vă las comunicatul celor de la USR Buzău, din data de 06.07.2020.


În ultimele luni, cotidianul Opinia prin articole asumate de domnul Călin Bostan atacă frenetic filiala Buzău a partidului Uniunea Salvați România.

I-am contactat de câteva ori și am adus lămuriri dar dezinformările au continuat. Facem acest demers pentru a lămuri public câteva aspecte.

Se încearcă decredibilizarea partidului și distrugerea încrederii cetățenilor în proiectul USR și în candidații noștri și nu putem să mai asistăm pasiv la asta. Urmează alegerile locale și PSD-ul este disperat că nu va mai controla consiliile locale, pe cel județean și că va pierde funcții de primar. Înțelegem îngrijorarea domnului Toma de a pierde alegerile și mai mult, chiar prin accederea consilierilor USR PLUS în Consiliul Local, PSD va pierde majoritatea și controlul asupra banilor publici dar totuși încă sperăm la o campanie curată!

Adăugăm pentru o mai bună înțelegere a fenomenului, sumele încasate doar în luna Aprilie 2020 de către Opinia de la Primăria Buzău. E vorba de două contracte în valoare de 5.040 lei și 17.647 de către SC Info Media House SRL, deținătorul ziarului și al site-ului www.opiniabuzau.ro.

Despre întâlnirea cu conducerea Pro România nu sunt multe de zis. Dorim să identificăm cele mai bune proiecte pentru Buzău și pentru asta ne asumăm discuții cu societatea civilă dar și cu actorii politici locali. Am fost contactați și invitați la o discutie. Nu s-a semnat niciun document, nu există nicio înțelegere și nici nu va fi. USR va avea candidați și liste comune în cadrul Alianței 2020 alături de PLUS și nici nu se pune problema să nu treacă pragul electoral la nivel de județ și în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. Nu doar că vom trece pragul dar conform rezultatelor obținute la europarlamentare și la prezidențiale, prin votul și încrederea dumneavoastră vom avea mai mulți consilieri și primari. Alte înțelegeri și protocoale decât cel cu PLUS nu există și sunt simple speculații și calomnii pe care domnul Călin Bostan și trustul Opinia le aduc împotriva USR-ului!

Referitor la unii colegi care au decis să plece din partid, unii dintre ei mergând direct în brațele politice ale PSD-ului, precizăm că listele de candidați în cadrul partidului nostru se stabilesc prin regulamente clare, respectând democrația autentică ce ne caracterizează. Orice membru poate candida și orice membru poate vota. Evident că nu toată lista de candidați este eligibilă. Unii colegi aflați pe locuri neeligibile au preferat să demisioneze iar alții să iși schimbe brusc doctrina și să arunce la gunoi toate principiile pe care le declarau. Nu există pădure fără uscături și ne bucurăm că partidul se curăța de oportuniști. Nu vom renunța la principiile ce au născut acest partid. Fără ele, fără transparență, democrație și meritocrație, rolul nostru în societate nu ar mai exista.

În această săptămână finalizăm listele de candidați și procedura de validare a candidaților Alianței USR PLUS la funcțiile de primar al mun. Buzău, Râmnicu Sărat și președinte de Consiliu Județean. Vom organiza o conferință de presă pe care o vom anunța public. Vă mulțumim pentru susținere și pentru încrederea acordată!

Test asumat de USR Buzău.


Așadar, concluziile le trageți singuri.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *