Ionel Turturică organizează prima ediţie a Memorialului „Constantin Jipa”

Sursă: arenabuzoiana.ro Foto: arenabuzoiana.ro

Fotbal Club Buzău organizează prima ediţie a Turneului Memorial „Constantin Jipa”, competiţie care se va desfăşura în data de 12 ianuarie 2020, la Hailaif Fotbal Arena din Buzău. Competiţia va începe la orele 14.00 cu participarea echipelor FC Buzău, Gloria Buzău, Metalul Buzău şi CS Făurei şi se va încheia la ora 18.00 cu Festivitatea de premiere.

Ionel TURTURICĂ (organizatorul competiţiei):„Cu toţii speram să nu fie organizat acest turneu, să avem o altă ocazie pentru a ne întâlni… Jipanu’ a fost pentru noi unul dintre motivele pentru care nu am renunţat, în momentele dificile, la fotbal şi trebuie ca noi să continuăm. El a ţinut fotbalul în viaţă şi noi trebuie să îi răspundem cu aceeaşi monedă.“Gloriuţa” şi-a făcut treaba. A făcut mulţi oameni să se “îmbolnăvească” de acest sport. Îi rămăsese un singur lucru: să vadă din nou Gloria în Liga I. Asta vă rămâne vouă şi cred că asta înseamnă turneul ăsta. Să faceţi în aşa fel încât buzoienii să ajungă campioni! “Programul turneului:14.00: Metalul Buzău – CS Făurei15.00: Gloria Buzău – FC Buzău16.00: Finala mică17.00: Finala mare

Constantin Jipa, JIPANU’ cum era cunoscut de lumea din jurul fotbalului a decedat vineri, după o grea suferinţă de aproape 6 luni. La 57 de ani a trăit experienţa neplăcută a unei operaţii pe creier iar ultimele veşti păreau dătătoare de speranţă. Din păcate, la 2 ani şi mai bine de la dispariţia vechii Glorii, Constantin Jipa, cel care nu dispera niciodată, a pierdut lupta cu moartea. Nu înainte de a vedea, din cărucior, cum arată noul gazon de pe “Gloria”.În urma lui a ramas celebrul îndemn “HAI, GLORIUŢA!”, lansat invariabil în momentele în care fie jocul echipei din Crâng nu mergea, fie scorul era potrivnic favoriţilor săi. În urmă cu 10 ani, când clubul bifa ultima prezenţă în Liga 1, Jipa era în staff-ul administrativ al echipei secunde. Înainte de a se îmbolnăvi, cel mai fidel microbist buzoian făcea parte din schema de copii şi juniori ai secţiei de fotbal de la noul club al Primăriei.Prin 2011 l-am invitat la emisiunea “La masa verde” la singura lui apariţie televizată. Era vicepreşedinte la Viticultorul Breaza, cooptat într-un proiect serios de către Mihai Negoiţă iar echipa reuşea un parcurs memorabil în Cupă, fiind eliminată de Dinamo, antrenată, pe atunci, de Flavius Stoican. Plăcut surprins de invitaţie, mi-a adus la studio un pacheţel cu plăcinte, aşa ca de “Sf. Maria”.UN OM BUN LA TOATE, în slujba echipei pentru care lucra. Cu bunul simţ al omului născut şi crescut la ţară, nu deranja pe nimeni, şi nimeni nu l-a văzut nervos, vreodată. Ba mai mult, găsea o vorbă bună, blajină pentru oricine… DRUM BUN, JIPANULE!Acesta a fost mesajul postat, pe 28 septembrie 2018, pe contul personal de facebook de către profesorul Ionuţ Paraschiv, în prezent, realizatorul emisiunii “Sport Maxim” de la TV Buzău.

Constantin Jipa – „Gloriuţa”22 noiembrie 1960 – 28 septembrie 2018A „slujit” cu sfinţenie fenomenul fotbalistic la:Voinţa Lunca, Viitorul Făurei Sat, Metalul Buzău, Viticultorul Breaza, Fotbal Club Buzău, FC Gloria Buzău, AGI Construct Buzău, Voinţa Limpeziş, Progresul Movila Banului, SCMGloria Buzău.În 2009 a absolvit cursurile de antrenori obţinând Licenţa „C” UEFA, iar zece ani mai târziu a primit titlul de Membru de Onoare „Post-Mortem” al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.


Eveniment promovat de Arena Buzoiană

Sursă: arenabuzoiana.ro Foto: arenabuzoiana.ro

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *