Procurorii anticorupție au descins cu percheziții, în această dimineață, acasă la șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, apropiat și colaborator al primarului rusofil Ion ”Ivan” Ceban, care este cel mai important pion politic al Rusiei în R.Moldova. 

Inevitabil, Ivan Ceban s-a victimizat, ca de obicei: 

Mascații au venit astăzi la șeful de Direcție Sănătate, Boris Gîlca și la alți angajați, deoarece tot astăzi, Primăria Chișinău organizează cel mai mare Forum Social și nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin mulți oaspeți din afara țării. Circa 100 de speakeri și oaspeți din 30 de țări. O puteau face în orice zi, dar au ales anume astăzi ca să dezbată subiectul și fie puse în prim plan acuzații sterile”, a scris Ceban.

Consultantul politic Cristian Hrițuc avertizează, pe Facebook, că o victimizare bine regizată i-ar putea aduce câteva procente în plus lui Ivan Ceban. Ar fi fost de ajuns o simplă citație, nu un spectacol televizat cu descinderi, explică Hrițuc, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”La Chișinău, trebuie să fie mulți tâmpiți în funcții publice, care acționează în stil sovietic.

Primăria Chișinău organizează Forumul Social Urban la care vor participa atât invitați de pe plan local cât și din afară. Azi în deschiderea Forumului, cineva s-a gândit să trimită mascații și să se înceapă un dosar penal.

Parchetul a trimis mascații astăzi la Șeful direcției din cadrul Primăriei care răspunde în mod direct de eveniment, Boris Gîlcă, dar și la sediul direcției.

Cu astfel de acțiuni nu faci decât să îl victimizezi pe Ceban. Cu regii simple, străvezii, nu faci decât să arăți că ești impotent politic. O acțiune penală putea începe oricând fără show, cu o citație.

”Cătușe la tv” nu îți aduc încredere sau puncte electorale, doar breaking news uri și vizibilitate de moment. 

O fi Ceban lupul în blană de oaie, acoperitul rușilor, dar când acționezi în asemena mod, să nu te miri dacă îl mai duci câteva proente în sus. Mai ales, când ai pierdut demult lupta pe ”reforma justiției” și nimeni nu crede că este independentă,

Dacă mai pui la socoteală că pierzi și probele din dosarul lui Platon, pe drumul dintre Judecătorie și Curtea de Apel, ai tabloul complet. Știi să faci doar show, în rest ești și slab și penetrat de sus până jos”.

Să nu uităm că o bună parte a bugetului CJ Buzău s-au evaporat la Chișinău prin semnătura lui Petre Emanoil Neagu, și asta nu e încă tot. În timp ce drumurile din județul Buzău sunt varză, șmecherașul de la CJ a găsit o cale de evaporare a banilor publcii.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *