Cu toții știm că România a avut și are sportivi de o reală valoare, care au câștigat medalii importante în foarte multe domenii și care ne-au făcut să ne simțim mândri în momentul în care, prin munca lor enormă, au reușit să facă o mulțime de oameni, de pe întreg mapamondul, să se ridice la intonarea IMNULUI NOSTRU NAȚIONAL. Problema cea mai gravă este că în ultimii ani, foarte puține persoane au mai putut să reprezinte România la concursurile internaționale, în contextul în care s-a investit din ce în ce mai puțin în sport, iar performanță nu se poate face cu salariul minim pe economie.

Astazi vă voi prezenta o atletă valoroasă, care nu este din Buzău, dar de mai bine de jumătate de an s-a mutat la noi în oraș și se antrenează pe plaiuri buzoiene. Pe Adela Paulina Dumitrescu (Bălțoi), am cunoscut-o la alergările SYR din Crâng și după mai multe discuții, am rămas surprins de palmaresul ei impresionant și totuși este foarte puțin promovată.

Atleta de 30 de ani este originară din Gorj și până la această vârstă a reușit să câștige o mulțime de concursuri, atât pe plan național cât și internațional. De la o cursă la alta doboară recordurile, multe stabilite tot de ea, iar ca ultim rezultat, a câştigat medalia de aur la proba de 5.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de Seniori şi U23 la atletism de la Craiova și tot în această competiție, a cucerit medalia de bronz în cursa de 3.000 de metri obstacole. La data filmării interviului, tocmai se întorsese din Franța, de Maratonul de la Caen, unde a caștigat locul I, cu un timp de 2 ore și 51 de minute.

Chiar dacă a urcat pe podium la fiecare concurs la care a participat, Adela, de acum buzoiancă de-a noastră, nu a reușit să ajungă la Olimpiadă, iar acesta este cel mai mare vis al ei. Tânăra se antrenează din greu și sunt convins că nu se va lăsa până nu va urca pe podium și la cel mai important concurs de pe Planetă. Mai jos vă voi prezenta timpii atletei la diverse categorii, care nu sunt deloc ușor de atins:

  • 1500m – 4 minute și 24 de secunde;
  • 3000m – 9 minute și 29 de secunde;
  • 3000 m obstacole – 10 minute și 18 secunde;
  • 5000 m – 16 minute și 42 de secunde;
  • 10000 m – 34 minute și 12 secunde;
  • Semimaraton – 1 ora, 15 minute și 20 de secunde;
  • Maraton – 2 ore, 43 de minute și 22 de secunde.

Chiar dacă la momentul actual nu este legitimată la un club buzoian, campioana noastră aleargă aici și este îndragostită de orașul nostru. Împreună susținem campionii!

Sursa foto – Arhiva Adela Dumitrescu

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *