I. Intervențiile operative din ultimele 72h:

În cursul ultimelor 3 zile: 20,21 și 22 decembrie a.c., pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 81 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 53.

În afara acestor situații, salvatorii au participat la 5 intervenții ce au presupus stingerea incendiilor, 1 intervenție în care au fost solicitați pentru asanarea muniției neexplodate, 11 controale/acțiuni de prevenire precum și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților, recunoașteri în teren în vederea pregătirii pentru eventuale situații de urgență în cadrul obiectivelor acestora precum și asigurare măsuri P.S.I, asigurare la locul desfașurării unor evenimente publice și alte misiuni.

Intervenții deosebite din această perioadă:

În data de 20.12.2019:

La ora 15:48 – forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Rămnicu Sărat (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină la un accident rutier, cu 2 autoturisme implicate, produs în Rămnicu Sărat. În urma accidentului a rezultat o victimă conștientă, căreia i s-a acordat prim ajutor medical și ulterior fiind transportată la spitalul municipal Rămnicu Sărat.

La ora 17:01 – forțe și mijloace din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu (o autospecială de stingere cu apă și spumă) au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Băscenii de Jos, din comuna Calvini. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

În data de 21.12.2019:

La ora 14.55 – forţe şi mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină pentru acordarea măsurilor P.S.I. la un accident rutier (1 auto rasturnat) produs pe DN2E85, loc. Poșta Calnău. În urma accidentului au rezultat 2 victime (1 inconștientă și 1 conștientă) s-a acordat prim ajutor medical și ulterior au fost transportate la UPU Buzău.

La ora 19.38 – forţe şi mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și (o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială S.M.U.R.D.) au fost solicitate să intervină pentru deblocare ușă în municipiul Buzău. Persoana a fost gasită în locuință, s-au acordat îngrijiri medicale, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

La ora 00.26 – forţe şi mijloace din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu (2 autospeciale cu apă și spumă) au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Nehoiașu. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

II. Controale ale Inspecției de Prevenire :

În perioada 14-23.12.2019, Inspecția de Prevenire a desfășurat o serie de controale la obiective ce desfășoară activități cu public numeros (cluburi, discoteci și unități de alimentație publică care organizează petreceri de Crăciun și/sau Revelion), cu scopul de a crește gradul de siguranță a cetățeanului în contextul sărbătorilor de iarnă.

Astfel, au fost efectuate un număr de 20 de controale în care au fost constatate 49 de deficiențe, fiind aplicate un număr de 43 de avertismente și 6 amenzi contravenționale în sumă totală de 32.500 lei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *