Cititorii buzoieni s-au arătat încântați de proiectul „Întâlnire pe NeVe cu o carte” pe care Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” l-a început în luna februarie.

Reamintim că în lunile februarie și martie Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” a propus buzoienilor întâlniri pe nevăzute cu cărți. Mai exact, buzoienilor care au trecut pragul Secției de Împrumut pentru Adulți li s-au oferit un pachet care conținea cărți de dragoste, respectiv cărți scrise de femei, având astfel prilejul să lectureze, prin serviciul de împrumut, cărți ale căror titluri nu îl alegeau ei, ci le descopereau abia după ce deschideau pachetul. Dacă, din păcate, cartea aflată în pachet fusese citită deja, utilizatorul primea un alt pachet.

În cele două luni derulate de la începerea proiectului „Întâlnire pe NeVe cu o carte”, au fost împrumutate peste 60 de titluri. Prima impresie rămâne una plăcută, având în vedere că niciun cititor nu a refuzat provocarea bibliotecarilor de a primi spre lectură o surpriză literară.

„Reacţiile cititorilor au fost pe măsură: cu excepţia unei cititoare care a considerat subiectul romanului ca fiind o poveste pentru copii, restul a declarat că le-a plăcut ceea ce au citit. Majoritatea a recunoscut că nu ar fi ales singuri aceste cărţi. O parte dintre cititori a dorit să afle mai multe despre o cultură anume, despre un popor sau despre o regiune. Trebuie să menţionăm că bibliotecarii oferă tot timpul sugestii de lectură la cererea cititorilor, doar că aceştia au posibilitatea de a afla autorul, titlul, subiectul cărţii şi de a o refuza pe loc. Acest proiect îi pune în faţa faptului împlinit de a primi o carte pe care o descoperă acasă şi pe care o citesc”, declară Angela Stan, șef Serviciu Relații cu Publicul la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”.

Pentru luna aprilie, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” continuă proiectul „Întâlnire pe NeVe cu o carte” cu volume scrise de autori români contemporani.

SursaBiblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *