Întâlnire a conducerii Partidului ADER cu conducerea Organizației Buzău

BIROUL EXECUTIV NATIONAL

17.04.2021, întâlnire, la Râmnicu Sărat, a conducerii Partidului ADER cu conducerea Organizației Buzău. Au participat din partea conducerii domnul Prof.univ.dr. Ioan Gherghina, Președintele Executiv al Partidului ADER, domnul Neculai Onțanu, domnii Prof. univ. dr. Gheorghe Onțanu, Vicepreședinte al Partidului ADER, Coordonator pentru județul Buzău, domnul Valentin Ceaușu, Vicepreședinte al Partidului ADER, coordonator pentru organizațiile ADER din regiunea Sud-Est, domnul Dragoș Marian Zlătoianu, Secretarul General al partidului.

Domnul Marius Vlăsceanu, Președintele Organizației Partidului ADER din Județul Buzău a prezentat problemele principale cu care se confruntă județul, activitățile importante organizate și prezența în emisiuni la posturile de televiziune locale și activitățile viitoare ale organizației. Domnul Dragoș Zlătoianu, Secretarul General al partidului, a vorbit despre importanța activității de organizare.

Domnul Valentin Ceaușu, Vicepreședinte al Partidului ADER, a prezentat demersurile pe care le face împreună cu domnul Vicepreședinte Constantin Obreja pentru consolidarea organizațiilor ADER din regiunea Sud-Est care cuprinde județele: Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea și Constanța. Regiunea Sud-Est are 35.762 Kmp, iar cu 15% din suprafața totală a țării este a doua ca mărime din cele opt ale României.

Domnul prof.univ.dr. Gheorghe Onțanu a prezentat principalele repere ale Platformei de proiecte prioritare ale  Departamentului Agriculturii, Sănătății, Protecției și Bunăstării Animalelor și Siguranța Alimentelor din structura centrală a Partidului ADER, pe care-l conduce și în detaliu despre Proiectul Partidului ADER de refacerea integrală și operaționalizarea sistemului de irigații din țara noastră.

Redăm mai jos cuvântul domnului Domnul Prof.univ.dr. Ioan Gherghina, Președintele Executiv al Partidului ADER care a vorbit despre revitalizarea activității partidului  în etapa post electorală  și a Pandemiei cu COVID- 19.

Domnul Prof.univ.dr. Ioan Gherghina a arătat că în urma alegerilor europarlamentare , locale și parlamentare s-a schimbat echilibrul politic dintre partidele cu orientare de centru stanga și cele cu orientare de dreapta, în favoarea celor de dreapta în Parlament.

Acest lucru are mai multe explicații , dintre care una importantă este faptul că circa 70% dintre alegători au boicotat alegerile prin absența la vot.

Trebuie avut în vedere și faptul că în România  clasa politică în totalitate din ultimii 30 de ani nu a fost capabilă să păstreze patrimoniul industrial al economiei, care , a fost practic distrus, uneori sub pretextul recomandărilor unor emisari din U.E. ca o precondiție sau condiție pentru aderare. Acest ultim aspect este negat de reprezentanți ai administrației U.E. de la Bruxelles , care afirmă că ,, guvernele din România au decis acest lucru și l-au și realizat,, nu U.E. În plus , circa 40% din fondul agricol nu mai este în proprietatea cetățenilor români.

 Consecințele negative au fost uriașe pentru economie, independența și suveranitatea României, inclusiv faptul că 4-5 milioane  de cetățeni ai României au devenit ,,proletari,, în țările vest-europene și în restul lumii. Românii din diaspora au acordat un vot important la alegherile partidelor USR-PLUS si mai ales Partidului AUR.. Un rol în rezultatul alegerilor  l-a avut și demonizarea permanentâ  adversarilor politici.

Toate cele trei partide, PNL, USR-PLUS, AUR, impreună cu sprijinul UDMR și al minorităților în mare parte, cele care alcătuiesc majoritatea în Parlament,  și au obținut formarea guvernului , preconizează în domeniul economiei privatizarea aproape în întregime , și, inclusiv privatizarea sistemului medico-sanitar , afirmând din nou, fără dovezi , că acest lucru este o cerere de la Bruxelles. Tot odată , au anunțat intenția de a scoate la vânzare în condițiile Pandemiei, deci la prețuri dezavantajoase , a principalelor obiective economice care mai sunt controlate de stat în domeniul energetic, al transporturilor  aeriene și navale , al Portului Constanța, etc. Concomitent cu favorizarea cu cu precădere a investitiilor străine , necesare până la un punct , dar nu în defavoarea investitiilor autohtone . Și toate acestea impreună cu politică de austeritate care vizează în special salariații și pensionarii, afectând sever și economia de consum prin scăderea puterii de cumpărare a populației.

 În contextul acestei situații politico-economice , pe fondul epidemiei cu COVID-19 încă în evoluție și cu un procent încă insuficient de vaccinări efectuate populației , Partidul ADER trebuie să facă mari eforturi pentru a prezenta o ofertă politică credibilă celor circa 70% din cetățenii României care nu s-au prezentate la votul pentru alegerile parlamentare. În plus , societatea românească se află în prezent intr-un stadiu de divizare socio-politică si economică , aproape fără precedent în ultimii 30 de ani.

 Această evaluare am considerat-o necesară , înainte de a elabora strategia și obiectivele  Partidului ADER pentru prezent și viitor , pentru că trebuie să cunoaștem realitatea , sau altfel spus , ,,Adevărul,,  despre stadiul în care se află acum politica românească.

 În primul rând , considerăm că munca organizatorică  în etapa actuală trebuie să fie prioritară, cu scopul refacerii structurii organizaâiilor  P. ADER, de la nivelul județelor și a Municipiului și Sectoarelor din București., precum ș a filialelor acestora , inclusiv prin atragerea de noi membrii de partid.

Oferta politică a P.ADER, trebuie să aibă la bază și obiectivele partidului în domeniul politicii externe și interne ale României.

În domeniul politicii externe , Partidul ADER promovează apartenența României la U.E. , si pentru apărare , la NATO, în condițiile unor parteneriate bazate pe interese comune , egalitate , independență și suveranitate ale statelor participante la aceste organizații politico-economice și de apărare. Rămâne deschisă oportunitatea unor acorduri bilaterale și cu alte țări pe plan economic, cultural, sportiv, învățământ , etc.

În domeniul politicii interne, Partidul ADER are obiective care decurg din  însăși natura acestui partid național  de centru stânga cu un important program social care promovează și susține prevederile constituționale conform cărora România este un stat național unitar în care , alături de populația majoritară trăiesc și alte minorități naționale în deplină egalitate de drepturi în fața legii cu populația majoritară. Partidul ADER va analiza în permanență evoluția social politică ș în special principalele acțiuni ale Guvernului și Parlamentului , informând operativ populația cu privire la modul cum acestea servesc interesele României și ale populției, si totodată care este poziția partidului nostru în domeniile respective.

Respectarea ,,Democrației,, în viața de partid și în societate reprezintă un obiectiv major al Partidul ADER , știind că ,,democrația este o formă a statului în care puterea este exercitată de popor. În statele cu organizare parlamentară , Parlamentul fiind ales liber de către persoanele cu drept de vot, reprezintă poporul. În România au fost,din păcate , multe situații în care autoritatea Parlamentului a fost atacată sau/și ignorată de alte autorități ale statului. Funcționarea independentă a Parlamentului , Președenției și Justiției reprezintă o garanție a respectării democrației în stat. Guvernul trebuie să funcționeze sub controlul Parlamentului.

Respectarea democrației în societate înseamnă , în primul rând, respectarea legilor și a drepturilor fundamentale ale omului. Democrația socială înseamnă egalitate în fața legii, asigurarea dreptului la viață, sănătate , muncă și educație, înseamnă ocrotirea familiei și a instituțiilor fundamentale : biserica , armata, și a celorlalte instituții ale statului , învățământ, etc.

Respectarea democrației interne de partid înseamnă în primul rând respectarea Statutului Partidului și îndeplinirea și relizarea Programului Politic al Partidului ca obligații fundamentale ale membrilor de partid.

 ,,Educația,, reprezintă un pilon de bază al obiectivelor Partidului ADER și are două părți distincte:

  1. Educația tinerelor generații și instrucția acestora cu scopul dobândirii unei profesii pentru a deveni independenți economic, aceasta fiind una din nevoile fundamentale ale omului. Aceasta se realizează prin sistemul instituțiilor de învățământ ale statului pentru majoritatea populației ,în mod gratuit , în toate formele de învățământ: preșcolar, școala primară, gimnazială, liceu și învățământ superior. Există în paralel , pentru aceleași forme de învățământ privat, cu plată, acreditat conform normelor și legilor în vigoare.

Există numeroase situații care arată necesitatea modernizării și adaptării permanente a acestor forme de învățământ începând de la infrastructură , pregătirea  corpului profesoral și până la programele de învățământ și instruire adaptate la cerințele vieții social-economice actuale. În privințaprogramelor , acestea trebuiesc complet revizuite pentru că au suferit o serie de adevărate mutilări în privința limbii române, a culturii naționale , a istoriei României, despre familia tradițională, Bserică, etc. Drgostea de țară și atașamentul față de poporul  căruia îi aparții, patriotismul, trebuie cultivate încă din familie și evident din primele clase de scoală.

  • Educația continuă a populației , prin cultivarea și cunoasterea m\arilor realizări în istoria,, cultura și științsa națională și universală, ș rolul unor înaintași. Toate acestea au rolul de a combate atacurile permanente la adresa statului unitar român, , asupra culturii și instituțiilor fundamentale, începând cu familia tradițională, Biserica, etc.

,,Reconstrucția,, României este esența și totodată scopul final care justifică existența Partidul ADER și a mesajului său pentru că numai prin reconstrucția țării se poate schimba în bine viața oamenilor în prezent și în viitorul apropiat.

Reconstrucția trebuie să înceapă cu sprijinul acordat familiilor , în special celor tinere, cu tot ceea ce presupune acest lucru, cu investiții în special autohtone al căror profit rămâne în tară , în toate domeniile, începând de la infrastructura rutieră, construcții civile edilitare, unități de producție, instituții de cercetare, învățământ, sănătate , transport rutier, naval și maritim , modernizarea agriculturii, depozite pentru producția agricolă și prelucrarea acestora în țară, ( nu să exportăm grâu și să importăm făină și/sau aluat de pâine), valorificarea în țară a materiilor : țiței, cărbune, gaze naturale, materialul lemnos , aur,metale prețioase, dezvoltarea comerțului interior și exterior ,etc. Toate acestea înseamnă crearea a numeroase locuri de muncă inclusiv pentru românii din diaspora în special pentru specialiști, meseriași, care în aceste condiții ar putea reveni în țară . În acest scop, în,,Programul de țară ,, trebuiesc prevăzute o serie măsuri care să atragă românii din diaspora să revină în țară. O atenție deosebită trebuie acordată Republicii Moldova în cadrul ,,Programului de țară,,.

Obiectivele Partidul ADER sunt mult mai numeroase și la fel importante , decât ne-am propus să prezentăm în acest material, care este doar un reper  pentru a reporni activitatea noastră de partid în condițiile noi create de recentele evenimente electorale și de existența Pandemiei cu noul CORONAVIRUS.

Deosebit de importantă va fi colaborarea Partidul ADER cu societatea civilă și alte partide cu obiective naționale pentru formarea unei platforme politice comune pusă în serviciul României și a cetățenilor români din țară și din diasporă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *