O componentă esențială a panourilor solare, pentru buna funcționare, este reprezentată de invertor. Utilitatea invertorului constă în captarea energiei produse în curent, fără întrerupere care se asigură că toate nevoile din jurul casei tale legate de electricitate sunt rezolvate pe termen lung. Relevanță majoră a invertorului constă în faptul că oferă siguranța necesară rețelei electrice și panourilor solare. Astfel, alimentarea exagerată nu va avea loc și nici alte opriri care să împiedice buna funcționare a mecanismului pe tot parcursul unei zile.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta sa alegi un invertor potrivit

  • Compatibilitatea

Orice sistem de panouri solare necesită existența unui invertor pentru a comunica mai departe energia electrică de care ai nevoie în proximitatea casei. În momentul achiziționării, acesta trebuie să fie în tandem cu normele Uniunii Europene, deoarece un invertor pentru panourile solare poate da greș și poate să vă pună viața în pericol dacă nu este original. În cazuri ca acestea e bine să țineți cont de sfaturile specialiștilor de la Dbsolar.ro care cunosc toate tipurile de invertoare și va pot scăpa de posibilele primejdii. 

  • Tipuri de invertoare pentru panourile solare

Există două tipuri de invertoare – cele cu transformator și cele fără transformator. În ceea ce privește primul tip, cele cu transformator, este important de reținut că sunt mai accesibile la preț, dar și mai zgomotoase. În schimb, invertoarele fără transformator sunt mult mai scumpe, dar mult mai eficiente și mai puțin zgomotoase. Secretul constă în informarea detaliată și achiziționarea unui invertor conform necesităților, care sunt personalizate în funcție de dimensiunea și capacitatea dorită. 

  • Eficacitate 

Imediat după momentul instalării, invertorul este pregătit să funcționeze transformând radiațiile solare din panourile solare fotovoltaice direct în energie electrică utilizată în mod obișnuit acasă, la fel ca energia electrică artificială. Așadar, pe lângă eficiența garantată oferită, totodată contribuiți și la eliminarea poluării. 

  • Protejare

Din pricina expunerii invertorului în exterior, exista posibilitatea ca acesta să fie afectat de zilele ploioase, deci cea mai înțeleaptă decizie ar fi să-l protejați cu o carcasă specială. Chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare, contribuie la păstrarea lui în condiții impecabile pentru un timp îndelungat. 

  • Calitatea

Calitatea invertoarelor este diversă în funcție de dorințele și nevoile fiecăruia, însă un indiciu care ține de calitate este cantitatea de energie afișată de către acesta și timpul său de funcționare. În plus, cele mai avansate invertoare din punct de vedere tehnologic, pot transmite informații direct în calculatorul personal pentru a fi monitorizate mai ușor. 

Garanția reprezintă un alt aspect care merită atenție raportată la calitatea produsului, fiind vorba despre un produs mare cu un preț ridicat. Acesta trebuie să beneficieze de o garanție îndelungată, deoarece scopul este să îl folosiți la capacitatea lui maximă. 

În concluzie, când ajungeți într-un impas de a lua hotărâri importante cu privire la casă și mai ales dacă este vorba despre electricitate, cereți sfatul unui specialist pentru a evita pericolele. De asemenea, nu vă faceți griji de costurile ridicate, această investiție este una recuperabilă care merită atenție. 

Sursă foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *