Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru a ascunde un accident mortal

Joi seară a avut loc o operațiune amplă, în cadrul căreia autoritățile au efectuat percheziții și au reținut mai mulți suspecți în legătură cu un tragic accident de muncă survenit în timpul unei exploatări forestiere la Gura Teghii. Printre cei vizați se numără Mariș Constantin Marius, administratorul societății implicate, și Spînu Laurențiu Floricel, inspectorul de muncă din cadrul ITM Buzău.

Incidentul tragic, care a dus la decesul unui bărbat de 36 de ani din Covasna, a șocat comunitatea. Însă, investigațiile au dezvăluit o încercare de mușamalizare a adevărului.

Administratorul societății și inspectorul ITM sunt suspectați că au încercat să acopere circumstanțele accidentului de muncă în schimbul unor avantaje, inclusiv un plin de benzină gratuit.

Conform comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, administratorul societății ar fi contactat un inspector ITM pentru a obține sprijin în acoperirea incidentului și evitarea consecințelor legale. Inspectorul, în schimbul favorului acordat, ar fi primit beneficii, inclusiv carburant gratuit de la firma implicată.

Autoritățile au intervenit ferm, desfășurând percheziții la domiciliile suspecților. În urma acestora, inspectorul ITM și administratorul societății au fost reținuți. Procurorii au dispus mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru amândoi, acuzațiile vizând luare și dare de mită.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *