Costel Răucescu, inspector din cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF) Constanța cercetat pentru infracțiunea de luare de mită. Fapta a fost săvârșită în interiorul unui complex turistic din județul Buzău la începutul lunii martie 2021. Amănunte veți găsi în această seară, exclusiv pe liberinbuzau.ro și stiridinsursebuzau.ro – Investigație realizată de Sebastian Silvestru și Vlad Orjan.

Comunicat Direcția Națională Anticorupție

Față de inculpatul Răucescu Costel, la data de 12.03.2021, s-a dispus măsura controlului judiciar într-un dosar penal aflat pe rolul Serviciului Teritorial Ploiești, în care, față de inculpat, inspector antifraudă, se efectuează urmărirea penală sub aspectul infracțiunii de luare de mită.

Măsura dispusă are în vedere faptul că, în exercitarea funcției, inculpatul ar fi pretins și primit suma de 500 lei de la o persoană fizică autorizată pentru a nu-i aplica o amendă contravențională pentru presupuse nereguli constatate la un control. Între obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar figurează interdicția de a exercita funcția și cea de a nu părăsi tara, precum și obligația de a nu se apropia de anumite persoane menționate în ordonanță.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *