INFORMAȚII NOI DESPRE SITUAȚIA COVID- 19 LA BUZĂU

Astăzi, 12 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:
• 550 de persoane se află în carantină;
• 865 de persoane sunt izolate la domiciliu;
• număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 13.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 224 de polițiști, 120 de jandarmi, 167 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.
În ultimile 24 de ore, peste 120 de jandarmi, atât din cadrul IJJ Buzău, cât și al Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au executat misiuni pe raza județului, în contextul stării de urgență, atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor pe palierul atribuțiilor specifice armei.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 38 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.400 lei, faptele constatate fiind încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare, precum și ale normelor de conviețuire socială reglementate de Legea 61/1991. O atenție deosebită a fost acordată activității desfașurate în zona centrelor de carantină, jandarmii împreună cu lucrători ai DSP executând mai multe controale în interiorul acestora, în scopul verificării respectării regulilor stabilite în aceste spații. La solicitarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău, personal specializat din cadrul I.J.J. Buzău a desfășurat o acțiune în zona localității Potoceni, pentru preluarea de către echipajul medical a unei persoane confirmate COVID-19. Având în vedere reticența persoanei respective în a urma dispozițiile stabilite pe linie medicală, jandarmii din dispozitiv au comunicat cu aceasta pentru a conștientiza situația, bărbatul în cauză fiind convins după circa o oră să accepte deplasarea la unitatea spitalicească. Menționăm faptul că pe timpul acțiunii au fost asigurate permanent măsurile de protecție ale efectivelor, la niciun moment nu a fost necesară folosirea forței, rezolvarea situației realizându-se pe calea dialogului.


Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 534 de persoane și nu au fost constatate abateri. Au fost aplicate 227 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 587.000 de lei.

În această zi de sărbătoare creștină, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău face apel la cetățeni să fie responsabili, să se gândească la modul în care acțiunile fiecăruia dintre noi îi afectează pe ceilalți. Chiar dacă aceste sărbători extrem de importante pentru creștini ne găsesc într-o situație dificilă, pe care ne dorim cu toții să o depășim cât mai repede, trebuie sa înțelegem că distanțarea socială, rămânerea în casă cât mai mult timp ne vor ajuta să ne reluăm, cât mai curând obiceiurile de zi cu zi.

***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *