Curtea de Apel București s-a pronunțat în cazul unei acțiuni depuse de un avocat împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.), pentru clarificarea legalității obligativității purtării măștilor în spații deschise. Instanța a decis că această măsură este ilegală.

„Am formulat o acțiune împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență, am atacat, din ultimul ordin articolul 4 pct.15, cel care prevede măsura obligării purtării măștii în spațiile deschise. Am avut termen pe data de 21 decembrie, s-a pus în vedere D.S.U. să depună toată documentația care stă la baza întocmirii ordinelor de carantină, respectiv de prelungire a carantinei în Constanța. Instanța a dispus ca D.S.U. să depună documentația, sub sancțiunea amenzii judiciare. Raed Arafat invocase niște texte de lege, legea 55 din 15 mai 2020 etc., dar în niciuna nu exista menționat, în mod expres, obligarea purtării măștii și în spații deschise. Nu am atacat altceva din aceste ordine, ci strict această prevedere”, a declarat, pentru Focus Press, avocata Minodora Ion.

Acțiunea a fost depusă săptămâna trecută, primul termen a fost stabilit pentru luni, 21 decembrie 2020, iar miercuri, 23 decembrie, instanța s-a pronunțat.

În jurul orei 17:00, Curtea de Apel București a admis acțiunea avocatei Minodora Ion și a scos în afara legii articolul 4 pct.15 din ordinul DSU privind obligarea cetățenilor de a purta mască în spațiile deschise. Hotărârea instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 3 zile.

În caz că decizia instanței va rămâne definitivă, cu siguranță se vor produce efecte la nivel național.

Mai multe detalii pe Active News!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *