Primăria comunei Suteşti, județul Vâlcea, este executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare, care a cântat în urmă cu nouă ani la o sărbătoare a localităţii şi căreia nu i-a fost plătit onorariul.

Pentru a achita datoria, primăria a scos la licitaţie cele două microbuze şcolare din localitate, care transportă circa 140 de elevi, transmite Agerpres.

Primarul a anunțat că nu are soluţii pentru a le asigura elevilor din localitate transportul după ce microbuzele vor fi vândute, astfel că peste 100 de copii nu vor mai avea cu ce să ajungă la școală.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria“, a declarat primarul din Suteşti.

Primarul localităţii, Alin Dumbravă, a declarat că datoria iniţială către această trupă de lăutari, de 25.000 de lei, a ajuns în prezent la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contractul încheiat cu aceşti artişti de către reprezentanţii comunei de la acel moment.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *