Fostul primar al comunei Vernești (2008-2012), Opriș Constantin, a fost găsit incompatibil de inspectorii ANI, după ce activat în calitate de consilier în Cancelaria Prefectului, Leonard Dimian (prefect impus de PMP și susținut de familia Mocanu), în timp ce activa și în funcția de consilier local ales la Primăria Vernești.

Agenția Națională de Integritate(ANI), a emis un comunicat cu privire la ilegalitățile constatate. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 15 iunie – 31 august 2020 și 29 septembrie – 14 decembrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și funcția de consilier la Cancelaria Prefectului din cadrul Instituției Prefectului Jud. Buzău.

Redăm comunicatul ANI, mai jos:

OPRIȘ CONSTANTIN,Consilier local în cadrul C.L. al Com. Vernești, Jud. BuzăuINCOMPATIBILITATE 
 S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 15 iunie – 31 august 2020 și 29 septembrie – 14 decembrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și funcția de consilier la Cancelaria Prefectului din cadrul Instituției Prefectului Jud. Buzău, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *