Peste 400 de persoane rămân fără loc de muncă în urma deciziei Yazaki de a închide fabrica din municipiul Buzău.

Toamna aduce vești proaste pentru sute de locuitori din Buzău, întrucât una dintre marile fabrici din oraș urmează să își închidă porțile, lăsând peste 400 de angajați în situația dificilă a șomajului.

Sansanews.ro a dezvăluit că Yazaki, o societate specializată în producția de componente pentru industria auto, a luat hotărârea de a renunța la operațiunile desfășurate în municipiul Buzău.

Decizia vine în urma unei scăderi semnificative a numărului comenzilor, care a pus presiune asupra viabilității fabricii.

Conform informațiilor furnizate se pregătesc măsuri pentru disponibilizarea întregului personal al societății din Buzău. Planul presupune închiderea completă a fabricii până la sfârșitul anului, ceea ce va implica concedierea a peste 400 de angajați.Prezența Yazaki în Buzău a fost anunțată de autorități cu aproximativ doi ani în urmă, iar fabrica, situată pe Șoseaua Spătarului, a devenit un important loc de muncă pentru comunitate.

Această decizie de închidere se alătură altor închideri de fabrici notabile din zonă, cum ar fi cea a Air Liquide, care a mutat producția la Chitila, și închiderea Heurtey Petrochem Manufacturing la sfârșitul anului 2022, aceasta desfășurându-și activitatea în curtea fabricii BETA.

Această veste tristă amplifică îngrijorările legate de locurile de muncă din Buzău și necesitatea ca autoritățile și comunitatea locală să se implice în găsirea de soluții pentru a atenua impactul negativ asupra angajaților afectați.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *